10 aktiviteter for barn som ikke koster penger!

ball

Jeg kom over et veldig fint innlegg på Facebook her om dagen. Der Kadra Yusuf tok opp en sak som har engasjert meg i lengre tid.

Dyre Fritidsaktiviteter

Det å få være en del av en fritidsaktivitet, skal være en glede for barna. Det er der de skal møte likesinnede og bygge vennskap for livet. Men hvor er det blitt av gleden over å få delta på disse aktivitetene? Svaret er veldig enkelt, gleden forsvant den dagen foreldre rundt omkring i hele landet måtte si nei til fritidsaktiviteter. På grunn av at økonomien ikke strekker til. Dessverre er ikke vi de eneste foreldrene der ute som har måttet skuffe barna i deres drøm om å delta i forskjellige idretter eller aktiviteter. Rundt omkring i hele landet sitter det skuffede barn. Som ikke får spille fotball med klassekameratene sine på grunn av at idretten er blitt for dyr å delta på.

I frustrasjon over å ikke kunne realisere barnas drømmer. Bestemte jeg meg for å lage en plan over fritidsaktiviteter, som barn kan delta på uten at det skal koste penger. Over en 10 dagers periode har jeg tatt med meg barna på en rekke aktiviteter. De har selv vurdert dem i ettertid og skal man tro våre barn er disse aktivitetene like gode som aktiviteter til tusenvis av kroner. Best av alt, det kostet oss ikke en krone og gjennomføre dette.

1: Lommelykttur i skogen

Dette er en aktivitet som ikke koster en eneste krone, spørsmålet er bare om barna har tålmodigheten til det. For barn blir ofte sett på som kravstore når det kommer til aktiviteter. Men lommelykt tur var noe barna her i huset syntes var helt fantastisk. Ikke viste vi helt hva vi lette etter og ikke visste vi helt hvor vi gikk. Men det var en sliten og glad gjeng som entret stuen etter en lang tur langs elven. Anbefales på det sterkeste.

Barnas terningkast: 5

2: Tur til akebakken

Dette trenger vel strengt talt ikke en forklaring engang. Barn elsker å ake og selv om aktiviteten er gratis, er det ingen barn som klager på en ake tur. I hele 2 timer kjørte de opp og ned bakkene med et stort smil om munnen. Så selv om jeg og mor ble stående å hutre litt med kalde føtter, var det absolutt en fin aktivitet for barna. Her gjelder det som forelder å kle seg godt, for denne leken vil ikke barna legge fra seg med det første. Stor anbefaling for tur i akebakken.

Barnas terningkast: 6

3: Hjemmekino

Det er ikke til å stikke under en stol at det å dra på kino og se en film kan bli en dyr affære. For en familie på fire, snakker vi fort en 700 kroner med godteri og brus. Velger man isteden som vi gjorde her forrige fredag og sette på en film hjemme. Bare skru av alt lys i stuen og bare nyte en film med barna er mye gjort. Vi hadde litt popcorn liggende i skapet, samt en brus i kjøleskapet siden det var helgen. Men barna glemte bort dette med godteri og brus så fort filmen var i gang. En veldig fin aktivitet med barna.

Barnas terningkast: 5

4: Lekeplass safari


Er det en ting vi har mer enn nok av her i landet, så er det gode lekeplasser. Du finner dem i parker, du finner dem i skogen og du finner dem i alle barnehagene her i landet. Det som er så fint med disse lekeplassene er at man kan benytte dem gratis. Så lenge du forlater dem som du fant dem. Vi valgte å besøke 4 lekeplasser på en dag og barna storkoste seg gjennom hele opplegget. Det eneste dumme er at barna nekter å dra derfra igjen men, det anbefales virkelig.

Barnas terningkast: 6

5: Fotball lek for alle


Fotball er en aktivitet som spilles over hele landet. Fotball er også kjent som en av idrettene som tømmer lommeboken til oss foreldre. Men er du litt smart kan du spille fotball helt gratis, besøk banene før organisert trening starter. I helgene eller bruk hagen din som en fotball arena. Her kan du spille i timevis uten at det koster deg så mye som en krone. Mange barn blir også utelatt i organisert trening, de mister interessen og velger til slutt å slutte. Ved å organisere dette selv, fungerer alt på barnas primisser og det passer lommeboken til alle foreldre.

Barnas terningkast: 5

6: Skattejakt

Skattejakt med barna kan bli en dyr affære dersom du selv ønsker det. Men det kan også være en helt gratis affære dersom man ønsker det. For her er det mer spenningen som driver barna enn den faktiske skatten i enden av kartet. Her vil jeg rett og slett anbefale en premie som ikke koster noen ting. Slik vi gjorde det var at vi pakket inn en leke barna hadde fra før, men som ikke like ofte blir lekt med lenger. Da de fant den fikk de spenningen ved å åpne og samtidig en leke de hadde savnet litt. Anbefales virkelig.

Barnas terningkast: 5

7: Skøytebanen med barna


Nå er vi kanskje veldig bortskjemte her i byen. Da vi har en egen skøytebane på torget som er gratis å benytte. Jeg vet allikevel at de fleste byen har en skøytebane tilgjengelig for barn og unge. Har du ikke skøyter er det fullt mulig å låne skøyter mot et depositum som du vil få tilbake etter endt økt. Dette er en aktivitet som kan være like morsom for både barn og voksne. Anbefales virkelig som en fin aktivitet en lørdag formiddag for eksempel.

Barnas terningkast: 6

8: Trolldeig

Jo da, du har helt rett. Trolldeig er ikke helt gratis å lage. Men om du har vann mel og salt liggende. er det en aktivitet som er tilnærmet gratis å gjennomføre. Det vil være mye billigere enn en tur i svømmehallen for eksempel, og for en glede barna har av dette. Nå i juletiden kan det også lages gaver av dette, som vil være et mye billigere alternativ enn å måtte kjøpe gaver til alle besteforeldre rundt omkring i landet. Dette falt virkelig i smak hos barna.

Barnas terningkast: 6

9: Tur i skogen


En tur ut i skog og mark har aldri skadet noen og barna her i huset de elsket det. Vi samlet oss sammen med min søster og hennes familie og trådde oss vei i de dype skoger. Vi fant en plass vi kunne campe og satt opp et bål av pinner vi fant i skogen, dette syntes barna var veldig stas og de koset seg masse. Vi valgte å ta med oss noen pølser vi kunne grille men, dette er ikke et must dersom du ikke har mulighet til dette. En tur i skogen er en sikker vinner uansett.

Barnas terningkast: 4

10: Se på bølgene


Det høres nok veldig kjedelig ut med en gang men, herregud som barna koser seg med dette. De står i gummistøvlene så langt ned mot kanten som mulig, før de løper i full fart vekk når bølgene slår innover stranden. Dette er en aktivitet vi har gjort så å si hver eneste kveld i en hel måned og de blir aldri lei. De maser hver eneste middag om å kunne gå til bølgene på kvelden og dette er virkelig en kostnad som ikke koster en eneste krone. Anbefales.

Barnas terningkast: 6

Har du forslag til aktiviteter som kan gjennomføres som ikke koster penger? La meg få høre om dem 

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

4 hendelser på “10 aktiviteter for barn som ikke koster penger!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *