10 MYTER MAN TRODDE PÅ SOM BARN!

bilde

Man skal høre mye før ørene faller av. Fremdeles henger mine ører på og det finner jeg oppsiktsvekkende. For i løpet av min barndom har jeg hørt mye rart, faktisk så mye rart at jeg i noen tilfeller har tvilt på visse utsagn også i voksen alder. For det finnes utallige myter der ute, noen mer treffende enn andre. Noen har satt seg i hjernebarken, mens andre har blitt avfeid som myter relativt tidlig. Men som barn er man lettlurt, så her har du noen myter vi alle trodde på som barn.

  1. Dersom du skjeler med øynene dine, vil de feste seg i den posisjonen og du vil for alltid skjele. (Dette stemte godt i mitt tilfelle, men er selvfølgelig bare en myte)
  2. Dersom du ser for mye på tv, vil du ende opp med å få firkantede øyne. (Dette er selvfølgelig bare tull)
  3. Dersom du bader rett etter at du har spist, vil du kunne få kramper og drukne. (Det er ingen grunn til bekymring, bad og kos deg!)
  4. Dersom du svelger en tyggegummi, vil de bli liggende i magen din i 7 år. (Morsomt hvis det var sant, men selvfølgelig bare tull)
  5. Dersom du lager mange grimaser, vil du til slutt bli sånn. (Dette er faktisk sant, nei da)
  6. Dersom du sitter for lenge på noe kaldt, vil du garantert få urinveisinfeksjon. (Dette trodde jeg på også som voksen, men det er visst bare tull)
  7. Dersom du leser i mørket, vil synet ditt bli dårligere. (Du ser kanskje dårligere i mørket, men synet ditt blir ikke dårligere.)
  8. Dersom du har på lys i bilen, vil ikke foreldrene dine lenger se veien. (Dette har jeg selv testet. Det er riktignok vanskeligere å se, men ikke umulig å se.)
  9. Dersom du får en søster eller bror, er det storken som har levert barnet på døren. (Artig vri, men ikke riktig.)
  10. Dersom du sitter for nære tv-en, vil synet ditt bli veldig mye dårligere. (Nei da, sitt så nære tv-en du vil du.)

Har du blitt fortalt noen av disse mytene som barn?

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *