10 TING DU KAN GJØRE I HØSTFERIEN SOM IKKE KOSTER PENGER!

1

Den gode gamle potetferien står igjen for tur, det som populært blir kalt høstferien er her igjen! Jeg vet at ikke alle fylker har høstferie denne uken og at i noen fylker er ikke høstferien før i neste uke. Men uansett tid på året, er ofte høstferien et stort problem for oss foreldre. Ikke alle foreldre kan ta ut fri av forskjellige årsaker og dette medfører at mange barn må være hjemme i ferien. Men fortvil ikke, det finnes mange ting man kan gjøre hjemme også. Helt gratis.

Høsten kommer som sagt ubeleilig på veldig mange, feriepengene er brukt opp og det er ikke rom i budsjettet til å ta ut ferie. Det medfører at mange barn blir overlatt til seg selv i ferien, noe som kan gi oss foreldre litt dårlig samvittighet. Men fortvil ikke, det er mye vi foreldre kan gjøre med barna etter arbeidstid. Derfor har jeg nå listet opp 10 aktiviteter som ikke koster penger, som du kan gjennomføre med dine barn i høstferien.


 1. Stolpejakt/Pokemon GO!

  Er en perfekt aktivitet for hele familien, der man kommer seg ut og ikke minst konkurrere litt innad i familien. Les mer om stolpejakt her:

 2. Jakt de største bølgene!

  Bølger kan være morsomt for store å små, spesielt nå på høsten som bølgene virkelig kan vise sin styrke! PS: Vær varsom!

 3. Aktivitetsparken

  Ta med hele familien på lek og moro! Vi er så heldige her i landet, som har fått opp mange aktivitetsparker. Et godt alternativ kan også være lekeplasser.

 4. Tur i skog og mark.

  Det er en ting som aldri går ut på dato og det er turer i skog og mark. Ta med hele familien og nyt en dag under trærne, eller opplev mye spennende dyreliv.

 5. Ball lek!

  Høstferien byr på mange tomme kunstgress baner, ta med hele familien og kos deg med ball lek. Dette er en fin måte å få ut energien på!

 6. Skattejakt i nabolaget.

  Det er få ting barn syntes er mer spennende enn skattejakt. Lag et kart, legg noe spennende i enden og kvelden er reddet for store å små!

 7. Hjemmekino.

  Noen aktiviteter egner seg best i egen stue, hjemmekino er en sikker vinner blant barn og voksne. Unn dere litt popcorn om muligheten byr seg.

 8. Lommelykt safari

  Det eneste du trenger er en lommelykt med batterier. Ta med deg hele familien til en skog, parkeringsplass eller langs elven. Dette er en sikker vinner.

 9. Bygg deres egen hytte.

  Hytter hører kanskje hjemme ute i naturen. Men med et par laken og litt ting fra rommene til barna er mye gjort, la dem sove der i tillegg så er kvelden reddet.

 10. Kahoot!

  Samle hele familien til en spennende quiz kveld, lag spørsmålene selv og kår familiens quizmaster. Kahoot finner du her:

  Det viktigste er ikke hva det koster, det viktigste er å gjøre ting sammen!

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *