10 TING SMÅBARNSFORELDRE PÅ FEST KAN KJENNE SEG IGJEN I!

line

I en hverdag fylt av bæsjebleier og våkenetter, er det deilig å kunne koble av med en liten fest av og til. Jeg har alltid tenkt at det å være på fest, er litt som å lære seg å sykle. Har du først lært deg det, så sitter det selv uten regelmessig trening. På et tidspunkt forstod jeg at det ikke var helt slik. For etter å ha blitt forelder selv, har jeg skjønt at det ikke bare er friheten som forsvinner. I noen tilfeller forsvinner også den sosiale intelligensen, hvert fall når vi er på fest.

Jeg var alltid fast bestemt på å ikke bli som en av dem, en av dem som alltid sitter og prater om barnet sitt på fest. Får når man først har litt fri fra barna, er det viktig å koble helt av. Men de barna setter større spor en man skulle tro, for allerede etter fem minutter gikk jeg i fella på min første fest. Resten av kvelden handlet alt om barna og hvor stolt jeg var av dem. Jeg har også rukket å gjøre meg opp noen erfaringer og deler derfor denne listen med dere i dag.

Her tror jeg mange kommer til å kjenne seg igjen:

  1. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du til stadighet sjekker telefonen etter SMS fra barnevakten.
  2. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du kan vri alle temaene på festen til å omhandle barnet ditt.
  3. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du sniker deg inn på toalettet for å ringe barnevakten. Bare for å høre at alt går bra.
  4. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du føler deg rutinert på våkenetter, men skjønner at det funker dårlig med alkohol i blodet.
  5. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du faktisk innser at det er nok alkohol. Det kommer tross alt en dag i morgen også.
  6. DU vet du er småbarnsforelder på fest, når du kaller det en kveld når klokken er 2330.
  7. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du skal betale for nattmaten, men det eneste du har finner i lommene er smokker og legoklosser.
  8. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du rister og sjekker temperaturen på ølen ved å hele noen dråper på håndleddet ditt.
  9. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du står og vugger på barstolen i baren. Ikke fordi du er full, men bare av gammel vane.
  10. Du vet du er småbarnsforelder på fest, når du sender nok en SMS bare for å sjekke at barnet sover rett før du legger deg selv.

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *