Barnas tøffeste kamp.

51375851_2087115251381873_8031693516167970816_n

Barn skal ikke måtte kjempe noen kamper i sin hverdag, men allikevel byr de opp til dans i noen tilfeller. For eksempel når vi spiser middag, da er det på med hanskene i håp om å slippe å spise grønnsakene på tallerkenen. Også i de tilfellene det nærmer seg leggetid, da er det opp med guarden i håp om at klokken skal snike seg et par minutter over leggetiden. Men uansett hvor hardt de kjemper, ender det alltid opp med knock-out for barna sin del.

Derfor var det med stor selvsikkerhet, jeg bydde barna opp til dans noen dager før nyttårsaften. Jeg utfordret dem til å gjennomføre deres tøffeste kamp noensinne, nemlig ved å klare seg en hel måned uten mobil og nettbrett. Som en gulerot i inngangen til februar måned, hang jeg opp 500 kroner til hver av dem. Dette medførte at de begge krummet ryggen og satte fart inn i det nye året med en tilværelse uten mobil eller nettbrett.

Sjeldent har nok Farmens slagord paset bedre, for dette var virkelig en kamp for tilværelsen. Jeg tror faktisk vi kan si at hele opplevelsen ble noe av det samme for dem, for en hverdag uten mobil og nettbrett er som å gå 100 år tilbake i tid for barnas del. Så ille var det i starten at de trodde de måtte finne opp hjulet på nytt, for hva gjør man som barn i dag når man ikke har tilgang til mobil og nettbrett? Svaret skulle treffe dem i fleisen før de ante ordet av det.


For barna har nå funnet ut at det finnes et sted, et sted der man kan bruke rare sko med kniver under og faktisk kjøre rundt på en islagt bane. Når jeg var liten kalte vi dette bare en skøytebane og det var helt vanlig å samle oss på disse banene. I tillegg har de funnet ut at det er mange fine gjemmesteder her i huset, dette medfører at de tror de har funnet opp en ny lek. En lek der en teller til et tall og de andre gjemmer seg, deretter skal den som teller finne dem som har gjemt seg.

Skikkelig nyvinning det der altså, jeg har anbefalt dem å søke patent på den leken der. Men fra spøk til revolver, denne perioden har vært helt fantastisk og ikke minst syntes de selv at livet uten mobil og nettbrett faktisk kan være morsomt. Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg ikke hadde helt troen på at de klarte å fullføre dette og allerede 10 timer inn i det nye året trodde jeg at kampen var over. Da valgte nemlig gutten i huset og kaste inn årene, men jenta her kjemper på fremdeles.

Nå gjenstår det bare noen få dager til, før hun kan klappe seg selv på skulderen og si godt jobbet. Jeg må riktignok ut med 500 kroner jeg ikke hadde tenkt til å miste, men samtidig føler jeg at jeg aldri har fått så mye igjen for en 500 lapp i hele mitt liv. Leken er tilbake, de klarer å snakke sammen uten å se hverandre på en skjerm og ikke minst har de lært seg å leke uten at vi voksne må fortelle dem hva de skal finne på. Har det vært verdt kampen? Definitivt, Jeg anbefaler alle foreldre å forsøke det samme.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *