DEN STORE JULEKALENDER KRIGEN!

kalendere

Så var det den tiden av året igjen. Tiden hvor foreldre over land og strand, går mann av huset for å sikre seg tittelen som årets kalenderforelder. Akkurat nå sitter det foreldre som legger en siste silketouch på årets pakkekalender, mens de saumfarer nettet etter den perfekte gaven i luke 24. Kanskje ender de opp med en ekte Luis Vuitton bag, som helt sikkert egner seg veldig godt til å ha gymtøy i resten av skoleåret. Julekalenderen er ikke lenger det den en gang var.

Julekalenderen er i ferd med å bli den største skilsmisse grunnen her i landet. Ikke det at jeg sitter med håndfaste bevis på dette, men det er i alle fall min påstand. For det er ingen hemmelighet at julekalenderen kan skape intriger i familien, i hvert fall har den gjort det hos oss. For andre året på rad. Ikke det at noen av er spesielt opptatt av å skape den perfekte kalenderen, det er mer en tradisjonskollisjon ute og går her i gården

Vår situasjon er litt annerledes, men allikevel nokså normal i dagens samfunn. For min samboer har to barn fra et tidligere forhold, samtidig har vi to barn sammen. Det betyr at de har hatt sine juletradisjoner, mens jeg har hatt mine. Jeg er oppvokst med EN kalender, som regel den tradisjonsrike sjokoladekalenderen. Mens min samboer og hennes barn, har hatt som tradisjon å ha flere julekalendere på vei mot den store julekvelden.


En lego kalender, for utfordringer. En Kinder kalender, for kosens skyld. Men også en tradisjonsrik sjokolade kalender, som en slags dessert før de springer til skolen. Kall meg gjerne gammeldags, men for meg blir dette helt feil. En kalender skal for meg være med på å bygge opp stemningen mot jul. Der man åpner EN luke om dagen, for å minne seg selv på at julekvelden nærmer seg. Dette er en tradisjon jeg ønsker å bringe videre til mine barn, men det viser seg å være vanskelig.

For jeg ser på alle barna her i huset som våre barn, selv om jeg ikke er biologisk far til to av dem. Jeg vil alltid sette de på lik linje og jeg ville aldri ha favorisert noen av dem. Men ved å innføre mine tradisjoner, vil jeg også ta ifra barna deres tradisjoner. Mine barn er for små til å skjønne ennå, men kanskje allerede til neste år forstår de mer. Derfor er det viktig å finne en god løsning i tide.

Er det greit å gi barna flere kalendere, eller burde det holde med den ene?

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 hendelser på “DEN STORE JULEKALENDER KRIGEN!”

  1. Synes det har tatt helt av jeg! Enig med deg, de trenger ikke mer enn en kalender! Det er dyrt nok dette julestyret, spesielt om en har en del barn.

    Vi er kommet så langt at vi har barnebarn vi da. 6 stykker så langt, nr. 7 er på vei, mine og dine. Kjøper kalendere til alle. Men de får også kalendere av foreldre og andre besteforeldre. Litt bortkasta penger igrunnen. Men nå har vi jo begynt med dette for 10 år siden, da det var et barnebarn… og må vel bare fortsette.

    Mine og dine unger… er ikke lett. Forskjellige tradisjoner, forskjellige beløp en pleide å kjøpe for. Med fem barn til sammen, der alle nå har samboere, pluss disse seks barnebarna, har vi gått drastisk ned på beløpet vi kjøper for. Spesielt mine barn er det gått ut over etter at jeg gifta meg igjen. Men sånn må det nesten bli. Og jeg synes det viktigste er å ikke gjøre forskjell på dem. Selv om de nå er voksne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *