DU ER MER ENN GOD NOK SOM FORELDER!

gift

Har du noen gang tvilt på deg selv som forelder? Det har jeg gjort, opptil flere ganger.

Hver eneste dag møtes vi foreldre av et urealistisk press, for det vil alltid være noen der ute som ønsker å kritisere jobben du gjør. Man blir fortalt hvordan ting burde gjøres og man blir fortalt at man skal snakke til barna sine på den og den måten. Uansett hva du gjør som forelder, vil det alltid være noen der ute som mener at du gjør jobben feil. Det medfører at veldig mange foreldre der ute sliter med usikkerhet og istedenfor å gjøre sitt beste som forelder, kvier de seg heller.

Kritikken kommer som oftest fra ukjente, som regel fra andre foreldre i et foreldreforum på nett. For om du har et enkelt spørsmål om ditt barns adferd eller utvikling, er det lett å ty til internett i første omgang. Men bak ethvert spørsmål, vil du møtes av en eller annen konstabel fra mammapolitiet. Du vet de som aldri gjør noe feil og som ifølge seg selv er det perfekte svaret på en god forelder. Men som alle oss mennesker, er også barna våre forskjellige. Så stol på deg selv.

Ikke bry deg om hva alle andre mener, vær den forelderen du ønsker å være. Stol på deg selv i den rollen, for du er mer enn god nok akkurat slik du er. Det er ikke et mål å bli en superforelder, det viktigste er at du er der for dine barn. På din måte. Ingen der ute kan med hånden på hjertet kalle seg den perfekte forelderen, for vi er alle sammen mennesker. Vi mennesker gjør feil og det er akkurat det som gjør oss så unike. Du er mer enn god nok!


 

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *