Et brev til min datter

me

Her om dagen kom jeg over et brev som jeg hadde skrevet for et og et halvt år siden, brevet var adressert til min da ufødte datter og skulle etter planen ikke åpnes før hun fylte 18 år. Brevet bar noe preg av å være skrevet av en litt utålmodig og vordende far, men samtidig var det så mange fine lovnader i dette brevet, at jeg ønsker å gjengi det til dere her i dag.

Kjære Ynwa Sofie

Når jeg nå sitter her og skriver dette brevet til deg, er det med så uendelig mange spørsmål. Det er så utrolig mye jeg har lyst til å fortelle deg, det er så uendelig mye jeg har lyst til å si til deg, men siden du ennå ikke er kommet til verden kan det bli litt vanskelig. Derfor velger jeg nå å skrive et brev til deg, et brev du skal få av meg den dagen du er gammel nok til å forstå.

For det er utrolig mye jeg tenker på, det er uendelig mye jeg lurer på, men uansett hvor mye jeg funderer vil jeg ikke få noen svar før du er kommet til verden. Derfor har jeg bestemt meg for at dette brevet, skal handle om hvordan jeg skal og ønsker å være som din pappa og ikke minst hva jeg kan gjøre for å gi deg størst mulig forutsetninger her i livet.

For når du nå om kort tid kommer til verden, er du på alle måter en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har alltid sett frem til å bli pappa og endelig skal min drøm gå i oppfyllelse. Akkurat i dette øyeblikket er du fortsatt bare en drøm, men du gir livstegn hver eneste dag inne i magen til mamma og snart er du her ute sammen med oss.

Fra den dagen du kommer til verden skal jeg være et forbilde for deg, jeg skal være en person som du kan se opp til og jeg skal være en pappa som kan søke trygghet hos. Jeg ønsker å være en pappa som du kan dele dine hemmeligheter med, jeg ønsker å være en pappa som stiller opp for deg uansett og ikke minst skal jeg være en pappa som støtter deg i alle valg.

Uansett hva du måtte velge igjennom livets løp, skal jeg stå der med rak rygg og støtte deg i alle dine handlinger. Uansett om det gjelder skole, idrett eller valg av legning, skal du vite at jeg er der for deg uansett hva. Jeg skal være en pappa du kan være åpen med, jeg skal være en pappa du føler deg trygg på og du skal alltid vite at du kan komme til meg uansett hva.

Jeg ønsker å være en pappa som er til stede, jeg ønsker å være en pappa som ser deg i hverdagen og jeg ønsker å være en pappa du kan være stolt av. Jeg skal ta deg med på turer og aktiviteter fra du er liten, jeg skal lære deg opp til et par morsomme rampestreker og ikke minst skal jeg sette av masse tid til far og datter tid.

Jeg ønsker å gjøre måltidene våre til en tradisjon, der vi alle samles rundt bordet til en koselig stund og med god mat. Jeg ønsker å gjøre helgene til noe helt spesielt, slik at du kan ta med deg dine barn på de samme aktivitetene når den tid kommer og alt i alt ønsker jeg å være en god pappa for deg.

Vi kommer helt sikkert ikke til å være enige om alt, men vit at alt jeg gjør for deg er gjort i beste mening. For en god pappa er ikke bare en pappa som sier ja, eller en pappa som godtar alle dine ønsker. En god pappa er også en pappa som tørr å si nei, en som tørr å sette tydelige grenser og selv om det sikkert blir noen uenigheter underveis skal du vite at jeg gjør disse valgene for deg.

Nå har du akkurat fylt et år Ynwa Sofie og så langt føler jeg at jeg innfrir alt jeg har lovet deg. Jeg håper virkelig du tenker det samme om noen år og at du kan åpne brevet på din 18 års dag og kikke meg i øynene og si at dette fikset du fatter`n.

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 hendelser på “Et brev til min datter”

  1. Ann Kristin Frank

    Alle skulle ha en pappa som deg ????
    Mine 4 sønner har dessverre ikke en pappa av ulike årsaker. Jeg hadde heller ingen pappa da han døde når jeg var 4 år og jeg så jo hvilket flott sønn-mor forhold moren og broren min hadde. Jeg tenkte mang en gang at hvis jeg hadde hatt en pappa ville vi hatt et like godt far-datter forhold. Du blir en super pappa for datteren din og alle barna dine. Husk at det er lov å gjøre feil og da går det an å si unnskyld. Det tror jeg er veldig viktig. Stor KLEM til deg fra meg ????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *