For et år siden i dag, fikk vi verdens beste beskjed.

091618_1844_Endeligtilb1.jpg

Det finnes noen få ting her i livet vi foreldre absolutt ikke ønsker å høre, en av disse tingene er at barnet ditt ikke er friskt.

Jeg hadde så vidt rukket å tørke bort gledetårene på kinnet etter fødselen, så kom beskjeden som skulle snu all glede om til fortvilelse. For under legebesøket rett før vi skulle reise hjem som stolte foreldre, kom beskjeden om at Ynwa Sofie var hjertesyk. Hun hadde arvet min medfødte hjertefeil og hjemturen ble brått avlyst i siste sekund. Vi måtte oppholde oss på sykehuset de nærmeste timene, helt til alt var grundig sjekket og klargjort av sykehusets hjerte lege.

Timene føltes ut som år der vi satt og ventet på time hos hjertelegen, bare den minste lyd fra Ynwa Sofie fikk oss til å skvette i taket. Den lille kroppen som hadde virket så frisk den første natten, var alt annet enn frisk og vi krysset fingrene for at alt skulle gå bra. Plutselig banker det på døren og i den tilstanden jeg var i akkurat nå kunne jeg kjenne pulsen stige. I døren stod jordmor og fortalte oss at det var ledig på hjerterommet og at vi skulle følge etter henne.


Veien ned til hjerteavdelingen føltes ut som en evighet, men da vi først kom frem var det ikke vanskelig å forstå at vi var på rett plass. Det var vegger fylt opp av flotte tegninger, kjente barne-tv figurer og alt lå til rette for at barna skulle trives der. Det var da det gikk opp for meg at dette var hjemmet til veldig mange barn og jeg innså for første gang at dette også kunne bli vårt hjem i en lengre periode om ikke legen kom med gode nyheter under undersøkelsen vi nå var på vei til.

Det var ingen god følelse da Ynwa Sofie lå i sykehus sengen, omringet av slanger og apparater som skulle finne ut av omfanget. Når alle undersøkelser var unnagjort skulle vi få dommen, heldigvis kunne han informere om at det dreide seg om et veldig lite hull i hjerte. Vi kunne fint ta henne med oss hjem, men vi måtte tilbake til kontroll senere for å følge opp sykdommen. For selv om vi oppfattet dette som positivt, var hun fremdeles en hjertesyk jente som måtte til nye kontroller.

På denne dagen for et år siden var vi på vår siste kontroll, der kunne legen informere om at hullet i hjertet hadde tettet seg. Hun var nå å betegne som helt hjertefrisk og jeg husker den dag i dag hvor lettet jeg var i det øyeblikket. Jeg hadde lyst til å hyle ut av glede, sprette rundt på gulvet og bare juble av lettelse. Men tanken på alle de andre barna og foreldrene på avdelingen som ikke hadde fått en slik beskjed som oss, holdt jeg hele feiringen inni meg. For det finnes ikke noe bedre, enn å vite at barnet ditt er friskt!

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *