Hvor mye penger må jeg legge i julekalenderen for å være en god pappa?

46766037_200367570842114_893888097090011136_n

Nå er det jul igjen, ja, nå er det jul igjen og jula varer helt til påske. Dette er strofer fra en sang jeg kjente godt til i barndommen, men i 2018 er disse strofene blitt umulig å følge opp, skulle man ha levd opp til dette hadde hele landet havnet i luksusfellen før man rakk å bikke Prinsesse Ingrid Alexandra sin fødselsdag i slutten av januar.

For dersom man skal lese situasjonen ut fra Facebook og Instagram i disse juletider, blir det brukt et helt statsbudsjett bare på pakkekalendere. Hele internett er fylt opp med perfekte pakkekalendere, i alle former og fasonger og det eneste de har til felles er en pris mannen i gata umulig kan ha råd til å unne seg i en allerede trang desember måned økonomisk sett.

Ikke engang halv skatt på desember lønn kan forsvare denne bruken av penger, igjen sitter jeg og klør meg i hodet og spør meg selv hva som skjedde med den koselige sjokoladekalenderen til 10 kroner på Rema 1000. Svaret hadde barna her i huset et herlig svar på, for sjokoladekalenderen er tydeligvis blitt en ekstra kalender slik at barna skal få i seg litt sjokolade der på kvisten.


I desember er skolegårder i hele landet fylt opp med prat om dagens pakker, kanskje er det positivt at de for engangsskyld prater sammen og ikke sender hverandre en SMS, men det kjipe med det er at forskjellene fra hjem til hjem kommer tydeligere frem. For når Isabelle Constanse stolt viser frem Gucci vesken hun fikk i luke 3 av kalenderen, kommer i hvert fall mine barn og stebarn til kort, når de stolt viser frem en liten sjokoladebit som har et herlig design av en julegave med et nydelig pakkebånd på.

Jeg er på ingen måte en pakkekalender hater, jeg mener bare at det går an å ha en ordning som på skolen før i tiden. Der man hadde med seg hver sin gave til maks 20 kroner, spenningen var like stor når man pakket opp gaven i klasserommet selv om pakken kun kostet 20 kroner. Jeg husker alle i klassen jaktet den største pakken av dem alle, men hvert år var skuffelsen like stor over at den største pakken definitivt ikke var den mest ettertraktede.

Kanskje har vi alle litt å lære av den følelsen, det er ikke alltid at størst er best. I fare for å flåse meg vekk fra tema, skal jeg unnlate å gå inn på at dette har vært min sjekkereplikk i alle disse årene. Men tilbake til temaet, det er ikke alltid at den største pakken er den beste og det samme gjelder med pakkekalendere. For personlig hadde jeg blitt mer glad for en julenisse i sjokolade enn jeg hadde blitt for dyre vintersko fra Ecco i pakkekalenderen.


Personlig ville jeg heller ha anbefalt den kalenderen vi hadde med barna her i fjor, da var kalendergavene en opplevelse per dag og det trengte ikke være noe mer enn å velge middagen den dagen. For er det en ting som er sikkert, er det at barna hadde satt mer pris på om du brukte tiden du har lagt inn i julekalenderen, på å faktisk være med barna dine. For det kan ikke være få timer man bruker på å handle inn alt man trenger, pakke inn alt man har kjøpt for så å pynte rundt kalenderen med stikkebusker og mose.

Alle de perfekte kalenderne rundt omkring på sosiale medier har fått meg til å tenke, er det virkelig sånn at man må levere pakkekalender til flere tusen kroner for å være en god forelder? Egentlig så vet jeg at dette ikke skal ha noen ting å si i min rolle som pappa, men skal man tolke sosiale medier så er jeg en dårlig far fordi barna her i huset får sjokoladekalender. Derfor spør jeg meg selv om dette hysteriet rundt pakkekalendere kanskje har gått litt for langt de siste årene?

På grunn av disse tanke ønsker jeg å oppfordre andre foreldre til å senke skuldrene, gi slipp på den perfekte fasaden du forsøker å servere i sosiale medier og heller lære barna dine litt om julens tradisjon og hva som faktisk betyr noe her i livet. Jeg kan garantere deg at denne pakkekalenderen du nettopp har brukt flerfoldige tusener på ikke vil bety noe for ditt barn senere i livet, faktisk er den glemt allerede når første pakke åpnes på julaften, bare timer etter siste luken i kalenderen er åpnet.

Dagens budskap blir derfor: Lær barna dine at prisen ikke har noe å si, når det kommer til å gjøre andre lykkelig.

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

6 hendelser på “Hvor mye penger må jeg legge i julekalenderen for å være en god pappa?”

  1. Godt poeng. Her er kalenderen miks av aktivitet, truser, sokker og annet må ha ting, noe humor og noe fjas. Kjøpt på salg, gratis prøver og rimelige alternativer. Klassen til frøkna får Lego minifig til alle av meg. Fått gratis etter en utstilling jeg har hatt.

  2. Sjokoladekalenderen holdt alltids mål hos oss som små, jula blir nesten ikke det samme uten den sjokoladekalenderen 😊😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *