JEG HATER VALENTINES DAY!

blomster

Jeg er nok det du vil kalle for en forholds gutt, jeg har nemlig vært i et forhold nesten hele mitt liv. Riktignok har jeg ikke hatt samme kjæreste i alle disse årene, men på min Facebook profil har det nesten alltid stått «i et forhold» Jeg kan ikke huske sist jeg var singel på Valentines Day. Det betyr at jeg har brukt uendelig med tid i kø hos blomsterbutikken, jeg har skrevet opp blekket i 20 kulepenner og jeg har brukt alt for mye penger på og rundt Valentines Day!

Bare tanken på hvor mange timer jeg har brukt på denne dagen, er grunn nok i seg selv til å hate Valentines Day. Men det ligger så mye mer bak hatet. For denne dagen har vi forsøkt å kopiere inn i vårt norske samfunn, med i beste fall et varierende hell. Det er nok få som klarer å lage denne dagen like romantisk, som de klarer å gjøre den i en klissete Hollywood klassiker. Men butikknæringen jubler, for dumme nordmenn som meg selv løper til butikken for å handle juggel.

Hjerteformede sjokolader med skriften «Jeg esker deg» eller «I love you». Blomsterdekorerte kjærlighetskort, som spiller «Love is in the air» når du åpner kortet. For ikke å snakke om 40 cm lange roser i bukett, til kampanjepris 199,- per bunt. Jøss tenkte du kanskje nå, det var jo akkurat det jeg kjøpte. Men fortvil ikke, vi har alle kjøpt dette på denne dagen. Vi menn er veldig enkle og avanserte er et ukjent begrep for mange av oss.

Jeg høres kanskje ut som verdens minst romantiske person, men det er ikke helt sannheten. Jeg er ikke verdens beste romantiker heller, men jeg syntes det er greit å glimte til innimellom. Jeg er mer for hverdagskjærligheten, der de små tingene er i fokus. Det trenger ikke være blomster, det trenger ikke være kort og det trenger ikke være hjertesjokolader. Det viktigste er å fortelle sin kjæreste, hva hun betyr for deg i hverdagen.

Jeg mener at Valentines Day fungerer mot sin hensikt, for romantikk skal komme overraskende på din kjære. På dager som dette forventes det at du kommer med en kvast, med litt attåt. Da blir hele poenget med romantikk borte. Forhadde jeg derimot kommet med dette en uke tidligere, ja da kunne vi kalt det romantikk. Takke meg til hverdagskjærligheten.


 

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *