JEG SKIFTER BLEIER MED GUMMIHANSKER!

bleier

Når man blir forelder for aller første gang, er det mye i livet som endrer seg radikalt. Ikke minst er det en stor læringsprosess, for man lærer utrolig mye av å innta foreldrerollen. For meg ble denne læringskurven enda brattere enn nødvendig, mye på grunn av mine tanker om hvordan jeg skulle håndtere foreldrerollen. Men nå, to år senere. Er det en ting jeg virkelig har lært meg, er det nettopp det å ikke mene så mye om det du egentlig ikke har peiling på.

For i månedene før jeg ble pappa, gjorde jeg meg opp noen klare meninger om papparollen. Jeg skulle for eksempel ikke bytte bleier uten å bruke gummihansker, det var jeg helt klar på. Grunnen til det, var fordi jeg mente at dette var det beste for barnet. Jeg mente at bakteriene på hendene våre, var mye av årsaken til såre rumper. Jeg ser nå at dette virker litt prippent, men sannheten er at jeg aldri har brukt gummihansker under et eneste bleieskift og jeg skal heller ikke begynne med det.

En annen ting jeg var veldig påståelig på, var det at mine barn ikke skulle introduseres for godteri. Jeg mente de ikke trengte dette, før de selv skjønte hva godteri var. Det varte sånn omtrent frem til første 17. mai, når de andre barna i huset fikk sin 17. mai is. Da begynte mitt pappa hjerte å skrike, for hvorfor skulle ikke min datter også få en 17. mai is. Det hele endte med at det var jeg som introduserte henne for godteri, på tross av mine sterke meninger om dette.

Sett i ettertid, er jeg glad for at jeg forstod litt mer av dette da jeg ble pappa. For mine tanker kom på mange måter, ut av munnen på en totalt uerfaren forelder. Heldigvis er vi mennesker skapt for å feile og ikke minst lære av sine feil. Jeg innrømmer glatt at mange av mine meninger, var totalt feil i forhold til den normale verdenen. Men jeg er stolt av måten jeg har endret meg på og jeg er glad for at barna har fått meg til å se annerledes på ting.

Har du noen gang snudd på dine prinsipper rundt barna?

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *