JEG VAR IKKE PAPPAEN TIL YNWA SOFIE!

pappa

Etter timer med frustrasjon, pressing og sinne, er det merkelig hvor fort tiden etter en fødsel går. Det er mange følelser som kjemper om å få ordet og stort sett ender det opp i en mølje med mange følelser. Glede, lettelse og en viss bekymring. Sånn sett har jeg stor forståelse for at ting kan gå litt i ball, spesielt for disse stakkars overarbeidede jordmødrene. For en av de tingene som ble glemt da vi fødte vår første, var nettopp det å signere farskapet til barnet.

Det i seg selv er ikke et stort problem, for det finnes mange måter å få gjort dette på i ettertid. Jeg ble bedt om å møte opp på NAV sine kontorer, for å signere mitt farskap. Det gikk overraskende fort, til nav å være. Men jeg rakk å tenke tanken at så lett er det å bli far. Her har mot gått gravid i 9 måneder, brukt timer på å presse et barn ut av tissen og alt jeg måtte gjøre var å signere et ark. Hadde det bare vært så lett.

Hele fire ganger måtte jeg besøke NAV kontoret, da de klarte å rote bort min signatur på farskapet. Men til og med det var ikke nok. For selv om NAV ikke lenger inviterte meg til deres kontorer, kom det oppsiktsvekkende meldinger fra andre kanter. For min samboers eks kjæreste, som altså er far til hennes to første barn, reagerte på at han plutselig hadde fått nok et barn på ligningen sin. Så her hadde NAV rotet det skikkelig til.

Vi var aldri i tvil om hvem som var faren til barnet, men det var prosessen rundt dette vi reagerte på. Til slutt fikk barnet sin rette far og i ettertid kan vi smile av dette. Men det kan være en advarsel til andre foreldre, som har barn med to eller flere forskjellige partnere. Pass på at papirarbeidet er i orden, for her kan det bli problematisk med barnebidrag og lignende i senere tid.

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *