KAN JEG NEKTE BARNA Å GJØRE LEKSER?

me

Jeg kjenner jeg blir kvalm, bare jeg hører ordet lekser. For det er få ting som skaper like mye frustrasjon, sinne og diskusjoner som det lekser gjør. Hver eneste dag med lekser er en kamp, der tårene triller fra barnas kinn. De gråter over manglende forståelse og av følelsen av å ikke strekke til med skolearbeidet. Men også vi voksne feller en tåre iblant, da vi føler at heller ikke vi strekker til i rollen som leksehjelpere.

For selv om svarene er de samme som da vi var barn, er måten vi løser dem på en helt annen enn tidligere. Dette medfører at vi som voksenpersoner, kun kan innta rollen som motivator i leksearbeidet. Det er igjen vanskelig, når man vet hvor mye frustrasjon og sinne lekser utløser. Leksekampen er blitt en av de største uromomentene i en familie, på tross av at mange foreldre selv er motstandere av lekser. For man kan vel ikke nekte barna å gjøre lekser?

Voksne og barn er veldig enige i denne saken, de vil at lekser skal bli en del av skolearbeidet. Sånn sett hadde det ikke vært vanskelig å bli enig med barna om å droppe leksene, men hva skolene ville sagt er noe helt annet. Jeg har hørt om tilfeller der foreldre har latt barna slippe lekser, men at skolene da har anmeldt disse foreldrene til barnevernet. Slik vil vi ikke ha det og skal vi oppnå målet om en leksefri skole er det viktig å spille på lag med skolene.

Det er heldigvis mange lærere som ønsker å legge til rette for leksefri skole, men et system som er mye større enn dem sover i timen. Dette er et system som nekter å gi slipp på et lekseregime, som i mange tilfeller ødelegger barna våre. Dette er derfor en oppfordring til skolesystemet, om å lytte til foreldrene og ikke minst sette av tid til dialog med lærere, elever og foreldre om leksefri skole. Tar dere utfordringen?


 

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 hendelser på “KAN JEG NEKTE BARNA Å GJØRE LEKSER?”

  1. Man bør jo ikke nekte barn å gjøre lekser. Lekser bør være frivillig. Jeg innførte frivillige lekser for mine barn når de gikk i henholdsvis 3 og 4.klasse. Han ene gjorde ikke en eneste lekse, og hun andre (som jeg hadde slitt mest med for å få til å gjøre lekser) gjorde dem nå fordi hun hadde lyst, ikke fordi jeg ba henne gjøre de.

  2. Mitt barn har ikke gjort lekser på 2 år, og det med god samvittighet. Vi brukte 1.5 time hver dag før han fikk satt seg ned med blyanten, og det ble så mye krangling og gråting at det påvirket forholdet vårt og hans forhold til skolen..

    Lekser er ikke lovpålagt, så nekt i vei! 🙂
    Skal sies at sønnen min er faglig veldig sterk, så å ikke gjøre lekser er ikke et hinder for han i skolehverdagen 🙂

    Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *