Kan vi menn også bli gravide?

55845533_267111914199582_6177861888911605760_n

Kall meg gjerne gal, men jeg tror jammen meg at jeg er blitt gravid også.

For gjennom hele svangerskapet, har jeg vært plaget av kvalme, hodepine og en meget sår korsrygg. Mange vil nok hevde dette kalles hypokondri, jeg derimot ser klare sammenligninger med det å være gravid. Jeg og min samboer har akkurat de samme bivirkningene, de er samkjørte som to kvinners menstruasjonssyklus og den eneste forskjellen på oss er at jeg forteller om smertene og trenger trøst for dem. Men så er dette min første gang som gravid da og det er hennes fjerde gang.

Jeg kan forstå at folk heller mot hypokondri, jeg skal ikke nekte for at jeg ser likheten der jeg heller. Men så skal det sies, at jeg ikke har fortalt hele sannheten ennå. For sannheten er den, at jeg har lagt på meg 6 kilo mer en min samboer i dette svangerskapet og da er det kanskje ikke så rart at det er jeg som klager mest heller. For når jeg som gravid mann først er blitt gravid, da skal jeg jammen meg være det med stil også og derfor har jeg virkelig gått inn for det å spise for to.


Hadde det bare vært dobbelt opp med grønnsaker og poteter, så kunne det sikkert gått helt fint det. Men som alle andre gravide der ute, er det helt andre ting jeg fyser på. Vi snakker ting som jeg ikke engang visste at de hadde i butikk hyllene, men nå dras jeg som en magnet mot de hyllene jeg aldri før har løftet blikket for. Det er kanskje ikke helt sant, for jeg har oppsøkt potetgull hyllene før, men ikke for å handle en kasse med First Price Party mix. Er ikke jeg gravid, så vet ikke jeg.

Det at jeg nå føler meg så sikker på at jeg er gravid, er med på å skremme meg ganske mye også. For jeg har vært igjennom et svangerskap tidligere, den gangen var riktignok ikke jeg gravid, men det var nok å være tilskuer til mye av dette. Jeg gruer meg enormt til å spre beina for gynekologen, jeg gruer meg enda mer til de undersøkelsene jordmødrene gjennomfører underveis i fødselen og mest av alt gruer jeg meg til selve fødselen.

For ut i fra smerteterskelen til meg og min samboer i svangerskapet, finnes det liten tvil om hvem av oss som tåler mest. Akkurat i den kampen der, kommer jeg fryktelig dårlig ut. Så i fare for et smertehelvete uten like og et ødelagt underliv, vurderer jeg nå å ringe sykehuset for å sjekke mulighetene for et keisersnitt. Det burde vel la seg gjøre tenker jeg, for det er nok sjeldent de opplever en gravid mann, men enda sjeldnere opplever de en gravid mann, med former som Kardashian.

Hilsen en høygravid mann, der altså.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *