Kjære julegrantenning foreldre, slipp barnet ditt frem i køen!

47325156_803534526670859_2438820891824488448_n

Jeg husker det som om det var i går, den spenningen og gleden jeg hadde i kroppen når julegranen skulle tennes i byen. Det var forventninger til julesang, dans rundt treet og ikke minst til nissen som alltid kom med godteriposer. Selv om jeg visste at posen kun inneholdt en appelsin, en kjærlighet og en liten sjokolade. Jeg var allikevel like spent hvert eneste år vi gikk den lange turen inn til byen, med min søster i vognen og en viss misunnelse fra meg som måtte gå ved siden av.

Dette er en tradisjon jeg har holdt ved like selv i voksen alder, nå som jeg har blitt pappa i tillegg er dette en tradisjon jeg vil bringe videre. Så da det var julegrantenning her i byen på onsdag, var det en mildt sagt spent og engasjert pappa som tok med seg hele familien på julegrantenning. Jeg må innrømme at jeg kjente spenningen på kroppen da nissen rundet hjørnet etter massiv roping fra barna, men heldigvis kunne jeg gjemme meg bak at min datter satt på armen.


Kjære forelder, la nå barna få se sitt store idol.

Da nissen endelig hadde fått vugget seg på plass i en provisorisk stol borte ved treet, satt seg ned med en gammel postmann pose og gjorde seg klar til å levere ut de tradisjonsrike posene kom sjokket. For dette skal være en dag der barna er i fokus spør du meg, da finner jeg det meget spesielt at det er foreldrene som står i kø med smart telefoner i jakten på det beste bildet av nissen. Faktisk så jeg flere barn som ikke engang fikk et glimt av nissen, da voksne mennesker stod i kø for å vise sine venner i sosiale medier at de hadde tatt turen til julegrantenning med barna sine.

Altså, alvorlig talt. Er vi ikke blitt så voksne nå at vi kan unne barna våre de samme gledene som vi hadde som barn, er det blitt sånn at det er viktigere å vise sine venner at man har vært flink å ta med barna ut på julegrantenning? La nå barna stå i kø og små krangle litt om hvem som skal få den neste posen av nissen, trekk deg langsomt tilbake slik at andre barn også kan få møte det som de ser på som sitt store idol. Jeg skjønner også de foreldrene som må være med barnet sitt bort til nissen, enten om det er på grunn av alder eller redsel, men da trenger du ikke ta opp telefonen din å ta bilde av at du er i nærheten av nissen.

Vi snakker tross alt om små barn som har gledet seg i flere dager til å endelig få se nissen, vi snakker om barn som fremdeles tror på nissen og for disse barna er dette en dag som betyr så uendelig mye for fremtiden. Jeg personlig husker disse dagene ennå, jeg husker hvor mye jeg gledet meg og jeg husker hvor lenge jeg kunne leve på å ha sett nissen. Det var ingen som tok bilder av meg og nissen den gang, men jeg husker det som sagt like godt ennå. Vær så snill og glem liker klikk og kommentarer for et øyeblikk, la barnet ditt skinne litt akkurat denne dagen også kan du ta bilde av barnet ditt å nissen på julaften når det kun er dere der.

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

4 hendelser på “Kjære julegrantenning foreldre, slipp barnet ditt frem i køen!”

  1. Ja julestria har generelt tatt helt av, og det kan til tider se ut som enkelte foreldre bare bruker barna for å vise hvor perfekt alt er… «Drit i om barna er fornøyd så leng man får perfekt bilde til fb eller insta..»
    Blir litt det samme med disse adventskalenderne, er viktigere å legge ut hvor svært og flott det er enn å faktisk la barna få det :p
    Med det ønsker eg deg og familien en fin førjulstid 😉

  2. Var heldigvis ikke sånn der vi var. Den eneste som tok bilder av nissen var meg, og det var fordi jeg var på jobb for å gjøre det. Og da sto jeg også bak i ett hjørne og ventet til alle barna hadde gått i hver sin retning med posene sine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *