KJÆRE VIP FORELDER!

vip

Kanskje du har litt finere og dyrere bil enn oss andre. Kanskje du har en stor villa, som vi andre bare kan misunne deg. Å, ja. Kanskje du har en Au-pair, som følger opp alle beskjeder du måtte få fra skole og barnehage. Men gir det deg muligheten til å ikke følge det regelverket, som alle vi «normale» foreldrene må følge. Jeg er i hvert fall drittlei, av slike VIP foreldre som tror de er så mye viktigere enn alle andre.

For de som måtte være i tvil, jeg sikter selvfølgelig til en egenopplevd hendelse. Jeg kan si så mye som at det ikke handler om barna på skolen, men at det handler om hendelser i barnehagen som Ynwa Sofie nå har sluttet i. På tross av utallige beskjeder fra de ansatte og ledelsen i barnehagen, er det fremdeles noen som føler at dette reglementet ikke behøver å gjelde for dem. Slike ting irriterer meg og jeg er sikker på at jeg ikke er alene om å ha opplevd slike VIP foreldre.

For å gi dere et lite innblikk i hva jeg tenker på, skal jeg nå gjengi noen av hendelsene jeg har reagert på. For i barnehagen der min datter tidligere gikk, hadde vi en fantastisk snuplass rett ved inngangsporten. Denne var ment for å lette trafikken ut og inn av barnehagens parkeringsplass. Flere ganger har barnehagen gitt beskjed om at denne snuplassen ikke er egnet for parkering og at vi er nødt til å parkere på selve parkeringsplassen.

Jeg har alltid valgt å parkere på parkeringsplassen, da jeg mener en rundkjøring fungerer dårlig som parkeringsplass. Men hver eneste dag, står den samme bilen parkert på tomgang. Uten at et eneste menneske befinner seg i bilen. Om denne personen ikke har fått meg seg forbudet vites ikke, men for oss som daglig følger opp beskjeder fra barnehagen begynner dette å bli et irritasjonsmoment. Spesielt, når man merker seg oppførselen til vedkommende.

For når jeg entrer barnehagen, liker jeg å si hei til alle barn og foreldre. Jeg skjønner at folk er forskjellige og at alle ikke er komfortable med dette. Men når folk sier hei og ser deg i øynene, ja da mener jeg det er greit å svare tilbake. Men det er ikke snakk om, til det er jeg nok ikke dannet nok. Kanskje har jeg ikke fin nok bil, kanskje koster huset vi bor i for lite. Hva som er årsaken vites ikke, men slike holdninger er det verste jeg vet.

Er du så mye viktigere enn alle oss «normale»? Da foreslår jeg at du tar med deg barna dine og starter i en barnehage for fint folk. For i vår barnehage skal alle være like mye verdt, vi skal alle følge de samme reglene og alt dette burde vi videreføre til barna våre. Dette er kjerneverdier i livet, som burdevært en selvfølge for oss alle. Så kjære VIP forelder, ta deg sammen!

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 hendelser på “KJÆRE VIP FORELDER!”

  1. Så absolutt enig med deg her. Er så mange mennesker i denne verden som ikke har lært om likeverd. Selv om vi alle er født tannløse og nakene, er det noen som tror de er mer verdt en andre.
    Da jeg jobbet som servitør var jeg veldig oppmerksom på dette. Mens noen av servitørene gikk laaangt over standard for enkelte kjendiser og politikere og andre som trodde de var noe, behandlet jeg alle likt, til manges irritasjon, men vanlige folks glede..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *