LEKSER ER KUN EN ANSVARSFRASKRIVELSE FRA SKOLENS SIDE!

lekser1

Det stilles enorme krav til dagens barn, helt fra skoleklokkene ringer inn for aller første gang, lever man under et press om å prestere. Ikke bare individuelt, for i skolen tas det ikke hensyn til at vi mennesker er forskjellige. Det forventes at alle skal lære det samme og at resultatene skal være likeså. I så måte fungerer skolen som en fabrikk, som skal spytte ut et produkt til en fastsatt tid. Men noen kvalitetssjekk er det ikke tid til, det er blitt foreldrenes ansvar å ta denne sjekken.

Skolesystemet har vært slik i mange år og jeg var et av produktene som ble stemplet som feilprodusert. Jeg hadde nemlig problemer med å følge med i undervisningen, stort sett i alle fagene hang jeg etter mens læreren raste videre i pensum. Det tapte måtte jeg selv sørge for å ta igjen, i form av ekstra hjemmelekser. Men hvordan kan man ta igjen det tapte, når det tapte var noe jeg ikke forstod. Dette førte til at jeg ikke gjorde lekser, noe som igjen førte til at lærerne ga meg opp.

Jeg ble sittende på bakerste rad, sammen med de andre bråkebøttene. Vi som bråker i timen, i håp om å bli sett. Det eneste jeg ønsket var å lære, men sakte meg sikkert mistet jeg all selvtillit. Vi ble stadig fortalt at det vi ikke rakk i timen, måtte vi gjøre som hjemmelekser. Men når man ikke engang forstår hva man driver med i timen, hvordan skal man da lære dette på egenhånd. Det heter ansvar for egen læring, sa alltid lærerne til meg.

Jeg er sikker på det at dersom alt foregikk på skolen, ville jeg hatt en mye større sjanse til å lykkes. For meg var hjemmelekser en påminnelse om alt jeg ikke fikk til og dessverre er det slik for mange barn ennå. Lærerne gjør så godt de kan, men det er ikke rom for å lære alle sammen pensum til en fastsatt tid. Vi er alle forskjellige og vi har forskjellige behov. Lekser er kun en ansvarsfraskrivelse fra skolens side, mens de pumper ut nye produkter stemplet som feilprodusert!

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *