LEKSER ER MED PÅ Å ØDELEGGE BARNA VÅRE!

skole

I går var årets juleferie over, da er det også på tide å komme tilbake til gamle vaner. Vi må tilbake til en hverdag full av rutiner og ikke minst et helvetes tidspress. Sekkene har vært pakket lenge, blyantene spisset og en duft av spenning og forventning har ligget i luften. Første skoledag etter ferien er alltid litt spesiell, du får møte igjen venner og lærere du ikke har sett i hele ferien. Man får fortelle om sin juleferie og man får høre om andres. Men så starter hverdagen igjen.

Klokken er så vidt passert 1400, jeg kan høre døren smelle igjen som et jordskjelv i gangen. En glad og lystig stemme roper «hallo», samtidig som ordene fosser ut om første skoledag. Sekken faller i bakken med et brak, endelig var 10 kilo bøker fjernet fra skuldrene. Hoppende kommer han inn i stuen, gir alle i rommet en kos og forteller at han har avtalt å leke med bestekompisen sin før middag. Brått må vi avbryte den gode stemningen, det er nemlig en ting som er glemt. Leksene..

Lekser er en del av hverdagen, men i mange tilfeller ikke et positivt innslag i hverdagen. Lekser byr på mer frustrasjon og diskusjon, enn gleder hos en barnefamilie. Ofte ender det med at barnet setter seg ned i sinne og klusser et par harde streker i boken. Frustrasjonen til barna gir utslag i dårlig arbeid under leksene, ofte må alt viskes ut og gjøres på nytt. Dette er det skoleledelsen mener er viktig for barnet, nemlig det å lære seg å jobbe på egenhånd.

Nå lever vi i 2020, skolen er på mange måter ikke til å kjenne igjen fra den tiden jeg var barn. Kladdebøker er blitt til nettbrett og pennaler er blitt til applikasjoner. Men leksene skal vi fremdeles beholde. Man er opptatt av å lære barna om livet, men i det voksne liv blir du frarådet og ta med deg jobben hjem. Men i skolen tvinges fortsatt barna til å ta med seg «jobben» hjem. Det er på tide med forandringer, for i flere år har folk kjempet for leksefri skole, uten å bli hørt.

Jeg savner at skolen melder seg på i debatten og ikke bare sitter der som en tilskuer og ser på at barna våre ødelegges.


 

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 hendelser på “LEKSER ER MED PÅ Å ØDELEGGE BARNA VÅRE!”

  1. Synne merethe sandbakken

    Så utrolig eining det er vondt å se at ikke en ukedag her går til annet en lekser middag så er det natta. Det merkes godt men barna som tar all sinfrustrasjon utover dette.

  2. Synne merethe sandbakken

    Så utrolig enig. det er vondt å se at ikke en ukedag her går til annet en lekser middag så er det natta. Det merkes godt men barna som tar all sinfrustrasjon utover dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *