Mine superhelter i hverdagen! (En hyllest til alle barnehageansatte)

48082932_1263725207099941_1585439799534157824_n

La meg først begynne å unnskylde meg til alle barnehageansatte der ute! For jeg må helt ærlig innrømme at jeg hadde belaget meg på at dette innlegget skulle dreie seg om for lite tid til tilvenning, hvor fælt det var å forlate sin datter i andres hender og ikke minst at barnehage ansatte ikke er flinke nok til å gjøre oss foreldre trygge. Jeg hadde hørt så mange skrekk historier, lest så mye om bekymrede foreldre og sannheten er at alt dette har gjort det slik at jeg har gruet meg i flere uker til denne uken.

Men, her kommer hyllesten alle barnehageansatte fortjener å høre!


Sannheten er den at jeg hadde gruet meg til denne barnehage starten i veldig lang tid, som mange andre foreldre der ute har jeg gruet meg til hvordan dette skal gå og alle bekymringer har virkelig tatt nattesøvnen fra meg. Jeg har bekymret meg for alt og ingenting, så da jeg entret porten i barnehagen for første gang kjente jeg at jeg skalv på hånden. Jo nærmere jeg kom inngangsdøren startet resten av kroppen å skjelve og jeg visste at det nå ikke var noen vei tilbake.

Men i det vi åpnet døren ble vi tatt i mot av en hyggelig jente, hun stod klar til å ta oss i mot med åpne armer og allerede nå begynte jeg å tvile på alle skrekkhistoriene jeg hadde lest om oppstart i barnehagen. Vi ble vist rundt i barnehagen, fikk tildelt en egen plass til vår datter og plutselig befant vi oss i rommet med alle de andre barna. Smilene om munnen til barna smilte mot oss og det var ikke vanskelig å forstå at disse barna stortrivdes i barnehagen.

Men selv om disse barna hadde det fint, fjernet ikke det all skepsis jeg hadde rundt dette. For hva om min datter ikke ville fungere med andre barn, hva om min datter skulle være en ensom ulv i barnehagen og hva om de andre barna samlet seg for å presse ut nybegynneren. Det høres sikkert rart ut å tenke slikt om barn, men når det er ditt eget barn tenker man på alle mulige senarioer, eller i alle fall jeg da.


Det er helt fantastisk hvordan dere skaper trygghet hos barna!

Her også skulle jeg overraskes positivt av de barnehageansatte som jeg hadde lest så mye dårlig om på forhånd, kanskje burde det ikke kommet overraskende på at disse menneskene faktisk er utrolig flinke med barn. Det er tross alt snakk om mennesker som har valgt denne retningen i livet, de har gått flere år på skole for å oppnå sin store drøm om å jobbe med barn og det er helt tydelig at dette er mennesker som elsker og brenner for yrket sitt.

Jeg er fullt klar over at alle ikke har utdanning, men jeg er helt sikker på at alle elsker barn og de behandler dem som om det skulle vært deres eget barn. Min datter følte seg hjemme fra det sekundet hun entret barnehagen, hun var nysgjerrig på barna hun møtte og hun søkte trygghet hos de barnehageansatte om det trengtes. Først tenkte jeg at min datter er skapt til å gå i barnehage, men sannheten er at hun ikke hadde hatt denne tryggheten om de ansatte ikke skapte denne tryggheten.

Jeg kunne sikkert ha skrytt om både det ene og det andre min datter fikk til på disse dagene, men i dag ønsker jeg bare å hylle alle barnehageansatte der ute i Norge. Dere som legger ned så mye tid og energi på våre barn, dere som gjør alt for at våre barn skal ha det bra og dere som faktisk tar dere tiden til å bruke tre dager med oss foreldre for å gjøre oss trygge. Mye negativt er lest og hørt, men min oppfatning er en helt annen og sannheten er at dere også har klart å gjøre meg trygg i denne perioden.

Så til deg som jobber i barnehage et sted i Norges land, du er rett og slett en superhelt i hverdagen og husk at den jobben du gjør betyr enormt mye for alle foreldre her i landet!

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *