NÅR ER DET GREIT Å PYNTE JULETREET?

kule1

Et tykt lag med is på bilrutene, masse slaps i kjørebanen og brøytebiler som døgnet rundt skraper asfalt så ild gnistene spruter. Det er liten tvil om at julemåneden over alle julemåneder er her. Det norske klimaet er i forandring, det er mindre og mindre som minner om den gode julestemningen man hadde som barn. Kanskje er det litt sånn, for det regnet liksom aldri når man var barn. Man har lett for å huske det ene året som minnet deg om julen.

Det er mulig vi foreldrene tenker mer på det enn barna, men jeg ønsker hvert år å gi barna den skikkelige julefølelsen. Dette gjøres ofte i form av tradisjoner. Som julekalender, pepperkaker på bordene og julepynt i vinduene. For ikke å snakke om det som gir meg den beste julefølelsen, nemlig et stort og grønt juletre med pynt i alle regnbuens farger. I min familie har vi alltid tatt treet inn den 1. desember, med pynting av treet den samme kvelden.

Dette er en tradisjon min samboer ikke er vant til, for hos henne er det 23. desember som er den store juletre dagen. Heldigvis får jeg nesten si, har jeg klart å overtale henne til å ta det inn allerede 1. desember også i år. Så hos oss er treet tatt inn, det er også pyntet i alle regnbuens farger og både jeg og barna elsker det.

Hvordan er din juletretradisjon?
Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *