NYBAKT MAMMA PÅ FYLLA, RING BARNEVERNET!

drinks

«Hun må være en elendig mamma, som i det hele tatt har tenkt tanken på fest etter så kort tid»

«Stakkars barnet! Man kan ikke dra på fest så tidlig etter en fødsel»

«Ring barnevernet! Når man fester så tidlig etter en fødsel, snakker vi omsorgssvikt»

Det er slike holdninger som møter nybakte mødre, for hvordan kan de i det hele tatt tenke tanken på en fest i en slik situasjon. Jeg må si det at jeg skjønner dem godt. For etter å ha gått gravid i ni måneder, er det ingenting jeg unner dem mer. Men det som skulle bli en koselig kveld ute sammen med venner, blir som regel alt annet enn det. For også ute på byen møtes man av stygge blikk og kommentarer om at det de nå gjør er helt feil.

For har du født et barn, har du tydeligvis bundet deg opp til dette barnet i 18 år fremover. Det er ikke rom for å kose seg med venner, det er ikke rom for å ha det gøy. Nei all tid skal brukes sammen med barnet. Velger du en annen løsning enn dette, kan du banne på at noen vil ta deg på dette. Noen vil også dra det så langt som å ringe barnevernet, bare for å fortelle dem om omsorgssvikt fordi moren til barnet er ute og koser seg.


Snur man om rollene, ville jeg som pappa ha blitt møtt med en high five ute på byen. Folk hadde spandert øl på meg, fordi man måtte feire at jeg har blitt pappa. Ingen hadde sett stygt på meg og ingen hadde kommet med stygge kommentarer. Men hvorfor skal det være slik? Vi er tross alt to stykker som valgte å bli foreldre, da er det viktig at begge to har like rettigheter etter en fødsel også.

Det bør være like naturlig at jeg som pappa er hjemme med barnet, som det er at mor er hjemme med barnet. Det bør også være like naturlig at mor tar seg en fest, som at jeg som pappa tar meg en fest. Det handler ikke om at vi ikke klarer å ta vare på barnet, for barnet er det viktigste for oss døgnet rundt. Men det er viktig å kunne kose seg også, ikke måtte låse seg inne i en leilighet i 18 år fordi man har født.


 

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 hendelser på “NYBAKT MAMMA PÅ FYLLA, RING BARNEVERNET!”

  1. Kjenner meg så igjen ???? jeg gikk ikke engang ut før hun var over 2 år og selv da fikk jeg kjeft fordi det var utrolig dårlig av meg å «bruke faren hennes som barnevakt» for at jeg skulle ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *