TID ER BLITT EN MANGELVARE I DEN MODERNE FAMILIEN!

tid

«Jeg skal bare», sa Albert Åberg. Det samme sier vi mennesker hver eneste dag, uten å tenke over at dette «bare» er med på å stjele dyrbar tid med familien. For vi har nok alle vært der, at vi «bare» skal sjekke en e-post eller at vi «bare» skal en tur på butikken. Sannheten er blitt så brutal, som at det eneste forholdet vi mennesker har til tid. Er dårlig tid!

Det er mulig jeg begynner å bli gammel, men jeg minnes at jeg i min barndom hadde mer tid. Ikke fordi ting var så veldig mye annerledes da, men heller det at man har en helt annen tilnærming til tid som barn. For barn er i den situasjonen at de trenger tid. Tid til å uttrykke seg, tid til å kle på seg eller tid til å utforske verden. Jeg har merket det at de fleste konflikter med barn, er skapt på grunn av tid!

For jeg kan være utålmodig, faktisk i overkant utålmodig. Mye av grunnen til det, er den såkalte tidsklemma. For jeg skal «bare» kjøre ei på trening, før jeg «bare» skal hente en i bursdag. Hver eneste dag fylles opp av «bare», mens den dyrbare tiden med min familie skylles bort! Derfor er det vårt ansvar som foreldre, å skape bedre tid med våre barn. Vi må bli flinkere til å legge til rette, for en dag der tid er i fokus.

Faktisk kan vi lære mye av barna våre her, for de lever hver eneste dag uten å bekymre seg for tid. Kanskje er det derfor det alltid kommer like overraskende på, hver kveld når de får beskjed om å legge seg. De har ikke brukt tid til å se på klokka, eller til å bekymre seg for at det snart er leggetid. De bruker tiden på de rundt seg og det er akkurat det jeg har lyst til å få til i min hverdag.

Har du for lite tid i din hverdag?

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *