Unnskyld jenta mi, jeg undervurderte deg!

47396820_1753052954806784_1245242741462401024_n

Det er klart at når man har 11 måneders erfaring som stefar så vet man alt man trenger å vite om barn, da er man på en måte helt utlært som forelder og ingenting bør komme overraskende på i det hele tatt.

Det var akkurat sånn jeg tenkte for et år siden, jeg visste at jeg skulle bli pappa innen noen få uker og jeg følte meg veldig klar for oppgaven. Jeg visste utrolig godt hva som var rett og galt for barnet og jeg skrev det også på bloggen hva jeg mente var rett og galt. Nå som jeg har vært pappa i 11 måneder ser jeg at jeg kan ha vært litt skråsikker på ting jeg egentlig ikke visste noe om.

Jeg var for eksempel helt bestemt på at jeg aldri skulle skifte en bleie uten gummihansker, jeg mente at dette skånet barnet fra å bli sår i rumpa og kanskje jeg tenkte at det var mer hygienisk for meg selv også. Sett i ettertid har jeg ikke skiftet en eneste bleie med gummihansker, faktisk har jeg ikke skiftet bleier i det hele tatt, da dette selvfølgelig er mors oppgave. Hvordan kunne jeg egentlig tenke meg til at jeg som pappa skulle bytte bleie på barnet? Man lærer så lenge man lever, si.


Det andre jeg hvert fall var skråsikker på var at man ikke skulle fortelle barn at de er flinke til noe, jeg mente oppriktig at barn skulle klare å skifte klær, spise mat og drikke melk uten at man skulle fortelle dem at de var flinke til å gjøre de tingene. Men det var før jeg skjønte hvor mye rart barn finner på den første tiden av livet, jeg sier alltid at min datter er flink dersom hun spiser hundebæsj ute på plenen, det gjør det jo lettere for meg å klippe plenen. Jeg visste ikke at barn var en ressurs på den måten.

Det tredje jeg var helt bestemt på var at mitt barn ikke skulle få smake sukker eller godteri før hun var tre år gammel, det varte vel sånn cirka et par timer før legen på sykehuset trykket i henne sukkervann under en undersøkelse. Selv måtte jeg gi slipp på mine tanker om dette etter seks måneder, for det er helt utrolig hva en is kan gjøre med et varmt barn på sommeren og ikke minst er det utrolig å tenke på hva litt sjokolademelk kan gjøre for et barn dersom det sliter med å sovne.

Nei, da! Fra spøk til revolver. Jeg må innrømme det at jeg var litt rask i konklusjonene før min datter ble født, hun fortjener å høre hvor flink hun er når hun når nye milepæler i livet, hun fortjener å kjenne kroppskontakt når jeg skifter bleier på henne og helt ærlig må jeg innrømme det at jeg aldri har følt meg stoltere noen gang over alle stegene hun tar på veien til å bli stor jente.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 hendelser på “Unnskyld jenta mi, jeg undervurderte deg!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *