VELG DINE KAMPER, IKKE LA DEG PÅVIRKE AV MAMMAPOLITIET!

67641561_468578360598488_1444581729971994624_n

For to og et halvt år siden, ble jeg bonuspappa til to herlige barn. På den tiden ante jeg ikke hva det ville si å være en foresatt. Derfor valgte jeg å ty til internett, når det kom til hvordan jeg burde oppdra og forholde meg til barn. Men er det en ting jeg lærte av det, er det at det finnes nå to ting man ikke skal søke etter på nettet. Det er sykdommer og det er hvordan man skal oppdra barn. For det finnes mange fra mammapolitiet der ute, du vet de som oppdrar gullungene her i landet, hvert fall uttad.

Nå to og et halvt år senere, sitter jeg igjen med to og et halvt års erfaring som stefar og i tillegg er jeg blitt tobarnsfar. Det vil si at jeg langt ifra er noen verdensmester på området, men jeg har lært meg å stole på at de grensene jeg setter, er riktig for våre barn. I starten valgte jeg nemlig alle kampene, jeg hadde lest på nettet hvordan det skulle være og jeg oppdro barna deretter. De måtte spise maten de ble servert, de måtte sitte som tente lys når de spiste og det var ikke lov til å hoppe i sofaen. Det var den gang.


For med tiden har jeg lært meg å velge mine kamper, for det er ikke sånn at hva alle andre mener, skal være det rette for oss. Sofaen vår er utslitt, den er full av flekker og om barna ønsker å hoppe i den, så er det egentlig helt greit for meg. Det samme gjelder når det kommer til å spise mat, barn har mye energi i kroppen og de trenger å få utløp for den. Så om de spiser opp maten, ved å falle av stolen et par ganger under middagen, så får det rett og slett være greit.

Det betyr ikke at det er frie tøyler i dette huset, jeg kan være streng, faktisk veldig streng. Men jeg er blitt flinkere til å være streng, der jeg egentlig mener det er viktig å være streng. Jeg er ikke lenger streng, fordi kvinneguiden mente jeg burde være streng. Våre barn har grenser, de vet at det de gjør her hjemme, nødvendigvis ikke er greit hos andre. Men jeg velger mine kamper her hjemme, jeg stoler på meg selv og mine avgjørelser, så kan heller andre ristet på hodet.

Velg dine kamper, ikke la deg påvirke av Kvinneguiden eller mammapolitiet.

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *