VI HAR IKKE RÅD TIL Å SE DEG SPILLE KAMPER!

penger

Alle har vel råd til en femtilapp, vi bor tross alt i verdens rikeste land. Jeg kjenner det vrir seg i magen, bare ved tanken. For det er slettes ikke alle som har råd til den femtilappen, spesielt ikke når det er snakk om en femtilapp hver eneste helg. Gjerne både lørdag og søndag, da begynner den femtilappen plutselig å stjele mye av vårt allerede stramme budsjett. Men hva er alternativet, å si til barnet ditt at du ikke kan se kamp denne helgen heller?

Idrettsglede er noe av det vakreste som finnes, men på et tidspunkt kommer økonomien til å trumfe idrettsgleden. Det er riktignok noen år og kilo siden jeg bedrev idrett, men på den tiden husker jeg at tribunene var stappfulle de gangene vi spilte kamper. Alle foreldrene samlet seg til en stor heia gjeng, de jublet like høyt selv de gangene vi mislyktes. Det gjorde ingenting å tape 10-0, så lenge foreldrene våre hadde ropt høyest under hele kampen. Vi visste de var stolte av oss!

Nå har jeg selv blitt voksen, nå er det jeg som skal være en del av den heiagjengen. Men dagens idrett preges ikke av fulle tribuner og enestående heiarop, det er i beste fall glissent på tribunene. Mye av årsaken til dette, tror jeg skyldes de enorme kostnadene det medfører å følge opp sitt eget barn i idretten. For selv om 50 kroner kanskje ikke høres mye ut, blir det fort dyrt når dette er prisen hver eneste helg. Gjerne da med kamper både lørdag og søndag.

Tar jeg min egen familie som eksempel, er vi to voksne og fire barn. Et av barna spiller kamp, mens de andre kommer gratis inn. Men for oss voksne koster det penger, tar man da en vanlig helg er vi oppe i 200 kroner bare for inngang. Så kommer brus, pølser og vafler i tillegg. Riktignok er kiosken valgfri, men det er ikke kult å være den forelderen som alltid sier nei. Dermed sier vi 50 kroner per barn, noe som tilsvarer 200 kroner dagen eller 400 kroner for en helg. Totalt 600 kroner for en helg med idrett.

Misforstå meg rett, jeg skjønner at idrettslaget trenger penger. Men vi betaler kontingent, vi er med på dugnad og vi bedriver loddsalg i tide og u tide. Dette i seg selv, burde være nok til at man får se barnet sitt spille kamper gratis. Akkurat kiosken skjønner jeg at koster penger, der er det vi som foreldre som må bli flinkere til å si nei. Men helt ærlig, vi er nødt til å ta dette på alvor. En vakker dag vil idretten dø ut, er vi villige til å betale den prisen?


 

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *