Når man gjør hat kommentarer om til levebrød!

54436793_559824334526126_8007767876859592704_n

For en stund siden skrev jeg et innlegg her på bloggen, der jeg skrev at bloggerne kan takke seg selv for alt hatet.

Dette innlegget spredde seg raskt i sosiale medier, meningene rundt dette var veldig mange og sinnene ble satt i kok hos enkelte. Derfor tenkte jeg det var på sin plass, at jeg skrev et innlegg som underbygger hva jeg faktisk mente med dette.


En fjær ble til ti høns, akkurat som du ønsket.

Blogg er et fenomen som dukket opp for en del år tilbake, siden den gang har det vokst opp veldig mange gode skribenter. De har sakte men sikkert bygget seg opp et rykte, de har skaffet seg en stemme i samfunnet og for veldig, veldig mange er de blitt et forbilde. Derfor får også veldig mange bloggere kritikk, fordi de tar opp temaer man egentlig ikke skal snakke høyt om. Dette har medført at veldig mange bloggere, utsettes for verbale overgrep på nett og dette er selvfølgelig ikke greit.

For som jeg skrev sist, jeg støtter på ingen måte de som lirer av seg de styggeste gloser og trusler i kommentarfeltet. Men det er dessverre bloggere der ute, som har blitt eksperter på å slenge ut brannfakler. Når reaksjonene da kommer tilbake, er de raskt ute med å henge ut denne personen, med både navn og bilde. For deretter å gjøre alt som står i sin makt, for å tjene noen ekstra kroner på disse kommentarene og da er man i mine øyne ikke noe bedre enn de som mobber på nett.

Alle som velger å utrykke seg på nett, må også stå ansvarlig for hva de legger ut. Det er her jeg mener bloggerne har et stort ansvar. For det er ikke mange som utrykker seg på nett, som har en sterkere stemme og påvirkningskraft enn bloggerne. Det er her bloggerne må vise seg som forbilder, fremfor å henge ut de som har skrevet noe stygt til dem. For dersom bloggerne henger ut folk på nett, vil også andre folk starte å henge ut folk på nett og plutselig er vi inne i en ond sirkel.


Når hat kommentarer blir et levebrød.

Jeg er på ingen måte feilfri, jeg har gjort mange feil i mitt liv, men samtidig har jeg lært mye av disse feilene. Jeg har nok aldri hatt så mange lesere, som da det haglet som verst rundt meg. Jeg mottok daglige trusler, hat kommentarer og hets. Hadde jeg ikke forstått alvoret den gang, kunne jeg gjort dette til et levebrød. Dessverre er det mange bloggere der ute, som har hat kommentarer som et levebrød. De lever av å kaste ut brannfakler, som får folk til å reagere på en måte de ikke burde.

Jeg forstod heldigvis alvoret, jeg ønsker ikke å tjene penger på trusler og hat kommentarer. Jeg tok et valg om å legge ned bloggen, ta en god pause før jeg startet opp igjen. På min blogg nå er jeg veldig bevist på hva jeg legger ut, jeg fanger de leserne jeg har lyst til å ha og siden oppstarten for et halvt år siden, har jeg kun mottatt en melding som kan kalles en trussel. Jeg mottar selvfølgelig meldinger om folk som ikke er enige, men dette kan på ingen måte tolkes som hat på noen måte.

Ha en sunn og god kommunikasjon er helt klart det beste, men det er klart at det ikke gir mynt nok i kassa for noen bloggere!

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *