En bror for livet

53453783_650894582029481_6597319995745632256_n

Klokken er så vidt passert midnatt, jeg har fremdeles ikke sovnet og det på grunn av alle tankene som spinner rundt i hodet.

Det er ikke lenger noen hemmelighet, at jeg kjemper en kamp mot klokka når det kommer til nyretransplantasjonen. Med tiden har jeg blitt dårligere og dårligere og nå nærmer det seg dialyse med stormskritt. I løpet av kort tid vil jeg få satt inn et dialysekateter, noe som vil gjøre min hverdag mye enklere. Derfor må jeg innrømme at dette er noe jeg virkelig ser frem til, for det er ingenting som gleder meg mer, enn tanken på å bli ferdig med alt dette.

Jeg kjenner det at livet mitt er satt litt på vent for tiden, jeg har måttet legge fra meg alle ambisjoner som fotballtrener og som følge av dette kjenner jeg at mye av livsgnisten også har forsvunnet. Jeg har viet store deler av mitt liv til fotballen og selv om jeg fremdeles kjører økter med guttene på feltet, føler jeg ikke at det blir helt det samme. Men fotballen har blitt en så stor del av meg, at jeg føler jeg må gjennomføre disse øktene for å klare å overleve det hele.


Men samtidig må jeg innrømme at alle dager ikke er like lette, men heldigvis har jeg klart å bevare noe av meg selv. Som for eksempel humøret, for meg er det utrolig viktig å holde humøret oppe. For til og med legene har stusset litt, for med nyresvikt på stadium fem, er det ingen selvfølge at man skal klare å holde like mange baller i lufta. Hvordan jeg klarer dette, klarer jeg ikke helt å finne svaret på selv, men jeg vet utrolig godt hva som motiverer meg.

For rundt omkring i dette landet sitter det mange mennesker, mennesker som får et enda dystrere budskap av legen, enn hva jeg har fått. Disse har kanskje fått en diagnose man ikke engang kan gjøre noe med, i mitt tilfelle er det i alle fall håp om at ting kan bedres. Jeg føler meg heldig som faktisk kan gjøre noe med problemet, jeg bygger opp troen på at ingen ting er gitt i mitt tilfelle og nå handler alt om å finne en nyre donor som kan hjelpe meg tilbake til det normale liv.

Det er fremdeles en lang vei å gå.

Akkurat nå føler jeg at jeg har verdens beste bror, for min kjære bror har sagt seg villig til å legge seg på operasjonsbordet for min del. Så dersom alle tester går som planlagt og vi blir en match som det så fint kalles er alt OK. Om få dager sitter vi med fasiten i hånd, da vet vi mer om veien videre. Hele livet har jeg brukt all min tid og energi på andre, derfor er det en uvant situasjon og plutselig sitte der å trenge hjelp selv. Da er det godt å vite at man har en bror som stiller opp for deg.

For det er ingen selvfølge at han skal stille opp på dette, for selv om vi er brødre, er dette en stor avgjørelse og ta. For som brødre flest har vi hatt våre krangler, jeg har til tider vært skikkelig forbanna på deg og det samme har du garantert vært på meg. Derfor er det ekstra godt å vite, at uansett hva så stiller vi opp for hverandre når man trenger det som mest. Samtidig er jeg veldig heldig som har gode folk rundt meg, hver eneste dag.


Jeg har alltid hatt en god familie rundt meg og om det er mulig kommer våre bånd til å bli enda sterkere etter dette. Jeg har Fram familien som støtter meg i tykt og tynt, med Britt og Arild i spissen er dere en fantastisk støtte for meg. Roger, den nye Fram treneren klarer alltid å bringe frem et smil i meg og ikke minst trenerne på gutter 16 laget til Fram. Til slutt er det ungdommene, ungdommene er virkelig en støtte for meg. Både på fotball banen, når vi har lan og ikke minst i livet.

Jeg er fast bestemt på at dette skal gå bra, dette er en kamp jeg virkelig skal vinne. Jeg har hatt mange bragder på fotball banen, men denne kampen vil føles enda bedre å komme ut av med tre poeng i sekken.

Kjære bror, tusen takk for at du er du, jeg har ikke ord for det du nå gjør for meg.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *