En siste tanke.

49690851_307253723228106_5948534395064287232_n

Det er ikke mange timene som gjenstår før året 2018 er historie og akkurat det gjør at man tar seg tiden til å reflektere. Reflektere over hva som har skjedd i året som gikk, reflektere over hva som har vært positivt i året som gikk og reflektere over det man vil forbedre i året som kommer.

Ordet nyttårsforsett er noe som dukker opp hvert år på denne tiden av året og jeg må helt ærlig innrømme at jeg aldri har vært noe god på dette med nyttårsforsetter. Som regel har mitt nyttårsforsett vært å starte og trene, slutte og snuse eller og kutte ned på brus og godteri. Som vanlig fungerer dette bra i et par uker, før jeg vender tilbake til gamle synder. Derfra og ut resten av året går det bare en vei og jeg må til slutt konstatere at jeg får prøve litt hardere neste år.

Årene har gått, feilskjærene har blitt mange og for første gang føler jeg at jeg har lært av mine feil. Derfor er årets nyttårsforsett alt annet enn trening, helse og kosthold. Året 2018 har lært meg mye, det har vært oppturer og nedturer. Det har fått meg til å innse at jeg er veldig god på å fokusere på alt det negative og ikke minst er jeg alt for dårlig til å sette pris på det positive. Derfor er mitt nyttårsforsett for 2019 og bli flinkere til å minne meg selv på alt det gode jeg gjør og alt det fine som skjer i mitt liv.


Jeg tror ikke jeg snakker kun for meg selv når jeg sier at jeg er alt for god til å henge meg opp i de negative tingene. Jeg er veldig god til å lete etter egne feil og jeg bebreider meg selv ofte for ting jeg ikke kan eller får til. Dette tankesettet har ført til at jeg har klandret meg selv for å ikke være en god nok pappa for min datter, en god nok stefar for mine stebarn og ikke minst en dårlig kjæreste for min kjæreste. Men sannheten er at jeg faktisk blir bedre og bedre for hver dag som går.

For min datter har vist seg å bli en skikkelig pappadalt, leggingen om kvelden har vist seg å ikke være umulig og jeg er mer enn god nok til å takle en hverdag med ansvar for tre barn alene på morgenen. Alle disse positive opplevelsene har fått meg til å føle meg stolt og jeg sitter for første gang med en følelse av å være en god pappa for min datter, en god stefar for mine stebarn og jeg er mer enn god nok som kjæreste. Nå gleder jeg meg bare til at dette skal være fokuset i 2019 når nok et barn kommer til verden.

Alle disse tankene og følelsene har fått meg til å ta et valg, jeg har bestemt meg for at 2019 skal bli mitt år. Jeg skal ta med meg alt det positive jeg opplever og jeg skal bygge videre på dette. Jeg skal minne meg selv på alt det gode jeg gjør for meg selv og andre og jeg skal kutte helt ut det å bebreide meg selv for å ikke være god nok. Jeg er mer enn god nok og for første gang føler jeg faktisk at jeg er god nok for meg selv også. Så nå gjenstår det å se om jeg for første gang kan stå inne for et nyttårsforsett.

Jeg ønsker dere alle et fantastisk nytt år og ønsker dere alle det beste for 2019.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *