I dag fyller Ynwa Sofie 1 år.

49133110_1847054402090856_3439173243838136320_n

Tenk på det! Et år er gått siden du kranglet deg ut av perleporten til mamma, for allerede på vei ut i den store verden viste du oss alle at du var en jente med egne meninger. Ingen skulle komme her og dra deg ut av det herlige bassenget du hadde oppholdt deg i litt over ni måneder, men også krigere må gi tapt og det endte med at jordmødrene gikk seirende ut av deres dra kamp. Det høres kanskje dramatisk ut, men for meg som tilskuer til det hele, var det akkurat slikt det føltes.

Fra det sekundet du var kommet til verden fylte du hele kroppen min med følelser, jeg kan ikke huske sist jeg ble så forelsket ved første øyekast. Du var helt herlig, du var jenta mi og jeg var klar for å gi deg all kjærlighet denne verden har å by på. For meg var dette en helt ny måte å elske noen på. Misforstå meg rett, jeg elsker bikkja mi også, men dette var på en helt annen måte. Du var noe jeg hadde vært med på å skape, jeg kunne se mange av likhetene vi hadde og aldri før hadde jeg vært så stolt over et trofe.


For et trofe var akkurat det du var den første tiden på sykehuset, jeg husker jeg følte meg som verdens mest lykkelige mann der jeg trillet deg rundt i gangene på sykehuset. Jeg tok også noen ekstra runder nedom resepsjonen, bare sånn at alle kunne se hvor nydelig du var. Til og med når familien var innom, slet jeg med å slippe taket på deg. Jeg ville ikke låne deg bort til noen, du var mitt første barn og for hvert sekund du var borte fra meg følte jeg meg ensom. Du var alt jeg hadde drømt om og mer enn det.

Tiden kom og tiden gikk, for det er som småbarnsforeldre sier, tiden går så altfor fort. Jeg husker så og si alle minnet meg på å ta vare på baby tiden, alle påstod at den gikk så alt for fort. Men det var først da du var blitt 4-5 måneder, jeg skjønte hva de mente. Tiden går så alt for fort og selv om jeg tilbragte så og si all min tid med deg, løp tiden fra oss og plutselig var du ikke så interessert i å ligge på pappa sitt bryst lenger. Det betyr allikevel ikke at du sluttet å spre glede til oss rundt deg.


Nå er jeg kanskje inhabil, men jeg har aldri møtt noen som er så blid og fornøyd som deg. Ikke det at du ikke kan si ifra om det er noe, men du er stort sett veldig blid og fornøyd og du sprer glede til alle oss som er rundt deg. Også nå som du har begynt i barnehagen ser vi at du bryr deg om andre, for jeg må innrømme at det kjentes litt godt i pappahjerte da jeg så deg klemme rundt på alle barna som trengte trøst. Det er slike øyeblikk som minner meg på hvor heldig jeg er i en ellers hektisk hverdag.

Nå er nettopp rakettene skutt opp for deg, et nytt år står for tur og jeg er klar for å følge deg videre på din utvikling. I året som kommer skal du også bli store søster og jeg kjenner jeg gleder meg til du forstår selv hva det betyr. For jeg tror du kommer til å bli en fantastisk søster for barnet som er på vei, med din omsorg for andre kommer du til å bli en fantastisk store søster. Akkurat som dine søsken har vært for deg, for det er ikke tvil om at du har lært mye av dine søsken allerede og det er bra.

I dag er det du som skal hylles og kun du, for aldri før har jeg kjent på en slik stolthet som jeg gjør ovenfor deg. For utrolig nok fyller du et år allerede i dag, heldigvis har vi mange år foran oss og jeg gleder meg til å følge deg videre i livet. Gratulerer så mye med dagen min lille skatt, jeg elsker deg herfra og til månen og tilbake.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *