Kastet på gaten med tre barn å forsørge

120918_1701_Nrdetikkefu2.jpg

Da jeg traff min kjæreste tilbake i 2016 hadde vi begge akkurat kommet ut av hvert vårt langvarige forhold. Hun eide fremdeles bolig med sin eks kjæreste og slik tingene hadde blitt var det ingen annen løsning enn å selge denne boligen. Vi var begge klare til å starte på nytt, men samtidig ønsket vi å bli boende i samme område med tanke på barnas skolegang. Men da vi forsøkte å bli litt kjent med boligmarkedet fant vi fort ut at dette kom til å bli vanskelig, vi kom allikevel over drømmeboligen, men den lå i utgangspunktet i helt feil område. Vi valgte allikevel å dra på visningen og der ble vi begge solgt da vi følte at dette var drømmeboligen.

Vi vurderte opp og ned om dette var det rette for oss, men vi falt til slutt på beslutningen om at dette var drømmehjemmet og vii følte at dette var den rette plassen å se barna vokse opp. Vi var fremdeles ganske tidlig i forholdet vårt og fant ut at det beste ville være å leie en bolig til å begynne med. Derfor var det veldig viktig for oss å finne et hjem med nok plass, fine muligheter for barna og sist men ikke minst en langvarig leiekontrakt så vi ikke trengte å tenke på flytting på en god stund.

Derfor var det en stor lettelse for oss da utleier fortalte oss at de i lange tider hadde forsøkt å selge boligen vi nå skulle bo i, det hadde de ikke lyktes med og dermed hadde de bestemt seg for å leie ut denne boligen for en lengre periode. Dette passet oss midt i blinken og vi følte en stor glede da vi endelig kunne fortelle barna i huset at vi hadde funnet drømmeboligen. Vi var helt sikre på at barnet i magen også kom til å elske denne boligen og vi gledet oss til å ta fatt på et nytt eventyr i livet. Stolte som haner fikk barna innrede hvert sitt rom, vi kom sakte men sikkert på plass i vårt nye hjem og bare noen dager senere kom barnet i magen til verden.

Så opplevde vi det verste marerittet!

Det var nok litt overdrevent, men det føltes ut som vi akkurat hadde kommet oss hjem fra sykehuset da marerittet rammet oss. For etter kun fem måneder i drømmeboligen kom sjokkbeskjeden, på en mail for sikkerhetsskyld. I mailen stod det nemlig at huseierne endelig hadde fått solgt huset sitt og at de dermed skulle benytte boligen vi bodde i selv. Stikk i strid med hva de informerte oss om under kontrakt møtet, der ble det nemlig opplyst om at det var boligen vi bodde i som de hadde forsøkt å selge og da de ikke lyktes ville de heller leie ut boligen.

Vi følte oss lurt, vi følte oss sviktet og ikke minst utnyttet, da de viste godt til vår situasjon. Men rent juridisk hadde vi selvfølgelig ingen ting å stille opp med i en slik situasjon. De hadde alt på det tørre, men uansett hvordan man vrir og vender på dette er det vanskelig å ikke føle på at man er kastet på gaten og at en familie med tre barn står uten et hjem. Vi stod dermed ovenfor en ny boligjakt og mulighetene for å bli boende i samme strøk var relativt liten. Dermed endte det med nok et skolebytte for de stakkars barna.

Store forandringer kan skade barna.

Uansett hvor trist vi syntes dette var, var det ingen ting i forhold til hvordan barna hadde det i denne situasjonen. For uansett hvor uskyldige de er oppe i alt dette, er det ingen tvil om at barna blir den store taperen i en slik situasjon. Vi skulle selvfølgelig ønske at barna slapp alt dette stresset, men situasjonen hadde blitt som den hadde blitt og vi kunne ikke annet enn å støtte barna i nok et skolebytte.

Sett i ettertid er både vi og barna glade for at ting er blitt som de er blitt, de stortrives på den nye skolen og huset her er så og si aldri tomt for barn. De har fått mange nye venner og virkelig funnet seg til rette. Plassen vi har nå er litt større enn den vi hadde, stedet vi bor på er vi mye mer fornøyde med, men det overskygger allikevel den følelsen vi hadde da vi stod på bar bakke med 3 barn i huset. Men nå har vi funnet oss et sted vi skal bo på i lang tid, så krysser vi fingrene for at ting blir som vi håper å tror denne gangen.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 hendelser på “Kastet på gaten med tre barn å forsørge”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *