Kjære deg, pappa har man flu!

blogg 1

Det er mye et lite barn skal lære seg på kort tid, det skal lære seg å spise, det skal lære seg å krabbe og til slutt har man en vandrende papegøye som prater hull i hodet på deg. Men la oss være ærlige her, det er en vesentlig ting Helsedirektoratet ikke har tatt høyde for i sine programmer og det er hvordan et barn skal oppføre seg når pappa har man flu.

Egentlig hadde jeg tenkt til å lage en video som illustrerte mine synspunkter, men i og med stemmen min brister og halsen min verker som en visdomstann på bol ser jeg meg nødt til å skrive det ned. Det er for så vidt ikke bare, bare det heller, her jeg sitter isolert på kontoret i kjelleren med en hoste som høres mest ut som en Lada som ikke vil starte.

Jeg vil ikke virke sutrete her jeg sitter altså, men uansett hvor hardt jeg forsøker er det vanskelig å sitte inne med en slik smerte og jeg skal nå bruke det siste jeg har av energi på å formidle mitt budskap, etter at jeg har kjempet meg opp trappen for å hente en ny tørkerull. Jeg liker ikke å overdrive, men det blir en del snørr når pappa er syk.


Det er jo ingen hemmelighet at det blir unntakstilstander når pappa og mannen i huset går ned med flagget til topps, det hvite flagget der altså. Det føles litt ut som om alt stopper opp, oppvasken hoper seg opp på benken, middagen blir en halvstiv pizzabit fra mikrobølgeovnen og du skjønner kanskje litt hvor jeg vil med disse metaforene.

Regelendringen er så enkel som den er genial, for når far i huset er nede med man flu, ja da er det ikke du på 8 måneder som er barnet her i huset lenger. Da er det pappa som trenger omsorgen fra mamma, da er det pappa som trenger å sove når han begynner å sutre og hvis jeg har noen behov som må dekkes, er det de som skal dekkes først.

Man kan si at barnet og pappa bytter litt rolle i denne korte perioden på sånn cirka 3-4 uker, det er ikke noe særlig lenger enn det, det henger i kroppen altså. Alt i alt, er det bare pappa som trenger å være litt barn igjen. Det eneste som er litt forskjellig er når jeg ligger og stønner med et konsentrert blikk, er det ikke bleien som må skiftes, da er det bare ribbeina til pappa som verker som følge av all hostingen de siste dagene.

Til slutt vil jeg bare komme med en kunngjøring, ja akkurat som hun prestedamen gjorde i dåpen din vet, du. For på fredag blir det sympatistund for meg i gymsalen på ungdomsskolen i regi av kommunens kriseteam, jeg satser på å være der om kroppen føler seg bedre enn den gjør akkurat nå. Man flu, altså.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *