Når alt blir snudd på hodet.

49115133_2202927669740675_4893345661551902720_n

1. januar 2018 vil alltid stå seg som en merkedag i mitt liv, det var dagen da min datter Ynwa Sofie kom til verden. Jeg husker det som om de var i går, jeg var så utrolig stolt og glad på en og samme tid. Tenk at jeg hadde klart å skape noe så vakkert, tenk at denne lille jenta alltid kom til å være jenta mi. Men det var flere som ønsket seg en bit av denne lille jenta.

Navnet til barnet ditt er noe du bruker lang tid på å bestemme deg for, det finnes uendelige navn å velge i og det å finne et navn som alle er fornøyde med er utrolig vanskelig. Derfor var vi utrolig stolte over å ha funnet et navn vi begge elsket og på dette tidspunktet fantes det ikke tvil i våre hjerter om at den lille jenta som var på vei skulle hete Ynwa Sofie. Ynwa er som mange av dere vet en forkortelse for Liverpool sin supporter sang «You`ll never walk alone» og det var det ikke alle som likte.


For jenta med det litt uvanlige navnet skulle raskt bli lagt merke til og ikke visste vi at et navn kunne skape så mye oppstyr rundt om i verden. Fra og være en helt vanlig familie i lille Larvik, gikk vi til å bli kjente fjes over hele verden som følge av dette navnevalget. Mange hadde en mening om navnet, mange hadde en mening om oss og vi forstod kjapt at vår lille familie skulle få livene snudd på hodet som følge av dette.

For det som i starten var morsomt og koselig skulle raskt endre seg til det stikk motsatte, meldinger og telefoner strømmet på fra hele verden og alle ville ha en mening om det litt uvanlige navnet. Det var utrolig mange koselige tilbakemeldinger, men det ble overskygget av alle de negative kommentarene som kom inn. Vi hadde selv valgt å stille opp til et par intervjuer og tenkte som så at dette var noe vi hadde valgt selv og derfor måtte vi også tåle litt kritikk for valget. Men et sted går grensen.

For det var da truslene om voldtekt av dette uskyldige barnet kom inn at vi tenkte at leken ikke var så god lenger. For det sies det at dersom du er med på leken må du tåle steken, men for oss var denne grensen nådd for lenge siden. Vi hadde tre barn som også skulle håndtere dette, lærere, medelever og venner hadde alle fått med seg nyheten. Vi kunne ikke lenger late som om alt var greit og derfor gjorde vi noen drastiske grep for å skjerme oss selv og barna.


Så i stedefor å sende inn en anmeldelse valgte vi heller å forsvinne helt fra sosiale medier og avisverden for en god stund. Men selv om vi hadde trukket oss tilbake fortsatte mediene å trykke sakene fra hverandre og det tok lang tid før saken var glemt og helt ute av verden. Alt dette oppstyret var i høyeste grad med på å ødelegge våre inntrykk av å ha blitt foreldre, all den negative omtalen gjorde at vi glemte å kjenne på gleden og alt dette hatet fikk oss til å glemme stoltheten over å ha blitt foreldre.

Så man kan trygt si at året 2018 har satt sine spor i vår lille familie, med den starten vi hadde på det nye året var det lite som tydet på at det skulle dras i denne retningen. Men nå som vi skal bli foreldre i 2019 er vi veldig klare på hva som er i fokus og det skal være å nyte tiden med alle barna våre og gledene de gir oss i hverdagen. For barn er fantastiske vesen, de støtter deg uansett hva og så sant du oppfører deg som du skal mot dem vil du alltid være et forbilde for dine egne barn.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *