Om barna hadde styrt landet!

hedder

Har du noen gang tenkt på hvordan det hadde vært å ha en tannløs statsminister, eller å ha en forsvarsminister som mener alle verdens konflikter kan løses ved hjelp av snøball krig? Den tanken har i hvert fall streifet meg og skal jeg være helt ærlig, så tror jeg ikke det hadde blitt så mye verre enn de som allerede styrer dette landet.

Når barna styrer landet.

Hvis barna hadde fått styre landet, ville presentasjonen av regjeringen lignet veldig på en 17, mai feiring utenfor slottet. I barnas hoder skal nemlig alle få være med, ingen skal ekskluderes og på den måten hadde også Trøndelag igjen fått en representant i regjeringen. Bildet i avisene hadde vært prydet av glade barn, som alle stod og slikket på hver sin is. For som første punkt i den nye grunnloven, står nemlig at alle barn har rett til gratis is, hele året.

Grønnsaker hadde ikke lenger vært en del av det norske kostholdet, Diplom is hadde tatt over slagordet «Fem om dagen» og Norges nye nasjonalrett hadde blitt pannekaker. Men ikke bare kostholdet hadde endret seg, Stortinget hadde blitt omgjort til Norges største lekeland, mens slottet hadde blitt til en diger trampoline park der alle barna kunne utfoldet seg. Rådhuset hadde fått installert verdens største vannsklie, der både store og små hadde kunnet kose seg hele dagen.

Papirmøller hos NAV hadde blitt byttet ut med vindmøller, da de er så mye morsommere og se på. Lange søknadsprosesser, hadde blitt avgjort ved håndsrekning og alle hadde fått de samme rettighetene. For alle barn blir lært opp til å dele, så til og med de gamle kunne gledet seg over at barna styrte landet. Da hadde de ikke lenger måttet nøye seg med middags rester fra dagen før, hver eneste dag hadde McDonalds kommet med utlevering og alle menyer hadde blitt utstyrt med leker.

Vi hadde ikke lenger måttet betale skatt, da ingen barn vet hva skatt er. Men skatte kister hadde det blitt nok av og Kaptein Sabeltann hadde blitt ansatt som Stortingspresident. Bompenger hadde ikke lenger vært et tema, for alle bomstasjoner hadde blitt omgjort til store huskestativ og isteden hadde de finansiert veiene våre med monopol penger. Alle medisiner hadde blitt tillatt, for det viktigste her i landet hadde vært at alle kunne bli friske dersom det var mulig.

Alle sykebilene hadde fått utseende som Sally Sykebil og alle politibilene hadde blitt hentet fra familien til Pelle Politibil. Alle måtte fulgt kardemomme loven og dersom du brøt disse reglene ville du ende opp som Kasper, Jesper og Jonathan. Tobias i tårnet hadde gitt oss værmeldingen, Fantorangen ville blitt vårt nye nyhetsanker og Marcus og Martinus ville vært programlederne i Senkveld. Så alt i alt, tror jeg barna ville styrt landet på en veldig god måte.

Hvordan tror du det hadde gått med Norge om barna styrte landet?

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *