Slik stoppet oldemors mishandling.

120918_1701_Nrdetikkefu1.jpg

Jeg kjente svetten haglet, jeg kjente tårene trillet og alt dette i en god blanding av lettelse og frykt.

I flere år ble jeg mishandlet av min egen oldemor, hun har mishandlet meg både psykisk og fysisk. Jeg har tidligere fortalt dere om en av mine verste opplevelser, har du ennå ikke lest den, anbefaler jeg dere å lese denne først:

Jeg ble mishandlet av min egen oldemor


Dagen da alt endelig tok slutt.

Jeg var alltid livredd for min egen oldemor, men samtidig turte jeg aldri å fortelle noen av mine nærmeste om dette. Så de gangene vi var der alle sammen, forsøkte jeg så godt jeg kunne å holde masken. Jeg ville ikke at noen skulle vite hva som hadde skjedd, jeg skammet meg over å bli mishandlet av min egen oldemor og jeg var livredd for hva som kom til å skje, dersom noen fant ut av dette. Men sett i ettertid, er jeg veldig glad for at noen til slutt fant ut av dette og tok tak i problemet.

Dagen da alt endelig skulle ta slutt, var jeg i et familieselskap hos oldemor. Jeg hadde gruet meg til dette i lang tid, kanskje var det derfor jeg ikke følte meg helt bra denne dagen. På bordet stod det nystekte vafler, en av mine absolutte favoritter, men allikevel følte jeg meg ikke i form til å spise noen av dem. Alle andre rundt meg spiste vafler og koste seg, det var veldig god stemning og alle smilte og lo. Derfor kviknet også jeg litt til og bestemte meg for å prøve meg på et lite vaffelhjerte.


Jeg strekte meg varsomt mot fatet og akkurat i det jeg skulle til å ta et hjerte, sa det pang. Det var oldemor som ikke var veldig glad for å se mine fingre over fatet, hun klasket til meg over hånden og ropte ut at jeg måtte se min begrensning. Jeg kjente med en gang at tårene presset seg på, hvordan kom folk til å reagere på dette? Heldigvis hadde jeg en fantastisk dame i nærheten, den nye kona til min bestefar tok virkelig ansvar her og tok meg med ut fra huset til oldemor.

Hun fortalte meg at hun ikke synes dette var greit, hun roet meg ned og anbefalte meg å gå hjem til mormor som bodde et lite stykke unna. Jeg gjorde som hun sa og tok den korte veien bort til mormor. Veien hadde aldri føltes så lang, jeg var både trist og redd på samme tid. Jeg kjente skammen presset seg på og jeg klarte ikke helt å finne roen før jeg kom inn døren hos oldemor. Jeg kommer aldri til å glemme denne dagen, for dette var siste gang jeg så min oldemor og siste gang hun fikk gjort meg noe vondt.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 hendelser på “Slik stoppet oldemors mishandling.”

    1. Dessverre er det mye som skjer her i verden, som ikke blir oppdaget. Derfor håper jeg at min historie og åpenhet kan være til inspirasjon for andre, slik at det skal bli lettere å stå frem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *