En gjeldsslaves tvangstanker.

041619_1112_Kanvivrehel1.jpg

Etter å ha slitt med økonomiske problemer store deler av livet, har jeg gjort en del ting jeg aldri ville ha gjort. Jeg liker å kalle det tvangstanker og i dag tenkte jeg å ta dere igjennom disse. Til skrekk og advarsel for noen av dere, mens for andre kan dette være et lite innblikk i hvordan dagen til en gjeldsslave foregår.

 1. Ta aldri telefonen fra ukjent nummer.

  Dette er kanskje noe alle mennesker er skeptisk til, men i motsetning til veldig mange andre der ute, ble jeg lettet om det var en telefonselger som ringte. For som regel var det kreditorselskapene som ringte til meg, de ville vite hvor det ble av pengene deres og jeg visste at dersom jeg lovet dem noe kom det til å bli brutt uansett. Derfor tok jeg aldri telefonen fra skjult nummer i denne perioden.

 2. Stå opp tidlig på lønningsdagen.

  Jeg husker lønningsdagene veldig godt, det var den ene dagen i måneden jeg måtte opp klokken 0500. Jeg måtte komme meg tidlig opp, komme meg ned til byen og være i nærheten av en minibank. Grunnen til dette var at jeg hadde en del trekk fra min bankkonto, trekk som gjorde at jeg nesten ikke ville hatt penger igjen etter at de var trukket. Derfor kjørte jeg til byen og tok ut hele lånet, før banken i det hele tatt rakk å trekke lånene mine.

 3. En hemmelig plass til alle regningene.

  Helt siden den dagen jeg forstod, at jeg ikke klarte å betale regningene mine, har jeg gjemt dem vekk. Jeg hadde en eske inne i klesskapet mitt, der jeg gjemte bort alle regninger. Ikke for at andre ikke skulle se dem, men heller for at jeg selv skulle forsøke å glemme hvor ille det faktisk stod til. Dette har jeg hatt i mange år, men de siste 4 årene har jeg faktisk ikke gjemt vekk en eneste regning og det føles veldig deilig.

 4. En intens trang til å vise andre at man har penger.

  Det høres kanskje veldig rart ut, men det er faktisk sannheten. Jeg var ekstremt opptatt av å vise andre at jeg hadde penger, på tross av at jeg ikke hadde penger i det hele tatt. Jeg tømte kredittkort på kredittkort, bare for å vise andre at jeg hadde penger. Jeg var ekspert på å spandere på byen, jeg spanderte også lunsjer og jeg brukte penger som om det aldri kom til å bli tomt.

 5. Alltid låse døren, uansett når på dagen.

  Jeg hadde en følelse av at folk var etter meg hele tiden, enten det var kreditorselskapene eller folk jeg hadde lånt penger av. Derfor sørget jeg alltid for at døren var låst hjemme hos meg, dersom det ringte på døren steg pulsen og jeg listet meg bort til tittehullet for å se hvem som stod på utsiden. Jeg var ganske paranoid på denne tiden, men dette var en del av min hverdag og det er først nå i ettertid jeg reagerer på hvor rart dette var.

 6. Frykt for å bli for godt kjent med mennesker.

  Jeg husker veldig godt, at jeg var veldig redd for å bli for godt kjent med mennesker. Jeg ville ikke at noen skulle vite om mine svakheter og derfor holdt jeg heller folk på avstand. Spesielt jenter, for dersom jeg skulle fått meg kjæreste, visste jeg at sannheten måtte komme frem på et eller annet tidspunkt. Derfor var jeg veldig kald ovenfor folk, jeg trivdes veldig godt i eget selskap og sørget for å til en hver tid ha kontroll over at ingen kjente til mine hemmeligheter,

Dette er noen av punktene jeg husker veldig godt, kjenner du deg igjen av noen av disse?

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *