Jeg har mistet mange venner som følge av mine økonomiske problemer!

010619_1702_Deterblittf2.jpg

Jeg har slitt med økonomiske problemer, i store deler av mitt voksne liv. Dette har medført at jeg, flere ganger har sittet i en desperat situasjon. En situasjon der jeg ikke har hatt penger til husleie, en situasjon der jeg ikke har hatt penger til mat og i en situasjon der jeg har sittet i en iskald leilighet, fordi jeg ikke har hatt penger til å betale strømregningen. Det er i slike perioder, der har vært godt å ha gode venner. Derfor er det ekstra tungt å vite, at jeg ikke har veldig mange venner igjen.

Det er sikkert lett å tenke det, at dette må ha vært dårlige venner. For hvem dropper ut av et vennskap, bare fordi vennen sliter med økonomiske utfordringer. Men her er sannheten en helt annen, for dette er venner som har gjort sitt, for å hjelpe meg opptil flere ganger. Men de har sittet skuffet igjen, gang etter gang. For når du låner penger til en venn i nød, forventer man at denne vennen betaler tilbake det han skylder. Man er jo tross alt, venner.

Man har ofte fått høre, at det dummeste man gjør er å låne penger av venner. Dette er en av de sikreste måtene å ødelegge et vennskap på, men når man sitter i en desperat situasjon og ikke aner hva man skal gjøre, er det en siste mulighet. For meg har dette vært siste mulighet to ganger, den ene gangen måtte jeg betale husleien for å ikke bli kastet på gata, den andre gangen hadde jeg sittet fem dager i egen leilighet uten strøm. Da blir man desperat og dessverre lånte jeg av en venn.


Begge disse gangene hadde jeg en klar tanke om å betale tilbake, den første gangen klarte jeg også å betale tilbake pengene. Men den andre gangen, var det helt umulig for meg å betale dette tilbake. Lønnstrekkene hadde strømmet inn til arbeidsgiver og med en lønn på den nette sum av 8000 kroner, var det ikke mye jeg kunne gjøre. For med en husleie på 7500, sier det seg selv at det ikke lot seg gjøre. Lønnstrekkene forsvant ikke med det første og plutselig var det gått 6 måneder.

Til slutt forsvant tålmodigheten til vennen min, han hadde sett seg lei på det han så på som unnskyldninger. Men sannheten var at jeg ikke hadde disse pengene, jeg hadde ikke engang penger til mat og på et slikt tidspunkt er man inne i en ond sirkel. Vennskapet forsvant og igjen satt jeg med utrolig dårlig samvittighet. Det var akkurat slik som jeg hadde blitt advart, men allikevel klarte jeg å gå i denne fellen. Alt jeg kan gjøre er å si unnskyld, men det kan ikke gjøre opp for mine feil.

Som de fleste andre barn, hadde jeg en drøm om å bli rik. På denne tiden handlet rikdom om penger, men nå i ettertid ser jeg hvor mye et vennskap er verdt i forhold til de pengene. Hadde jeg kunnet gjøre dette på nytt, hadde jeg aldri lånt disse pengene. Men det er lett å sitte her å si nå, nå som feilen allerede er begått.

Men husk, skulle du sitte i en slik situasjon en gang, velg vennskapet ovenfor pengene!

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

4 hendelser på “Jeg har mistet mange venner som følge av mine økonomiske problemer!”

 1. Så fint at du belyser dette temaet. Jeg har som deg hatt mye økonomiske problemer i løpet av livet. Men jeg lærte fort at måtte jeg låne penger av mine venner, så måtte jeg også presisere at det var ikke sikkert jeg klarte å betale tilbake, men jeg kunne eventuelt gjøre gjengjeld på andre måter. Sitte barnevakt, hjelpe til dersom de trengte noe. Har man gode venner så hjelper man ubetinget dersom man har mulighet til det. Igjen, takk for din ærlighet ????

  1. Syntes det er viktig å belyse dette, du har et veldig godt poeng der. Viktig å poengtere dette ovenfor dem man låner av 🙂

 2. Kjære Kent.

  Så modig av deg å stå fram! Du er tøff, du er sterk! Det er så tabubelagt dette, så at du tør å ha så åpen og ærlig innlegg som dette hjelper kanskje langt flere personer enn du aner.

  Men hvordan har det gått med deg? Har du fått hjelp? Hvordan har du kommet deg ut av dette?

  Jeg håper inderlig du har fått støtte og hjelp! Ønsker deg og din familie ALT godt framover!

  Gode tanker fra Roald.

  1. Takk for hyggelige ord! Ting er mye bedre nå, men fortsatt er det litt grums.

   Litt hjelp på veien trengtes, men det viktigste var egen vilje og ikke minst forståelse for problemet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *