Resultatet vil sjokkere dere alle!

45216614_202833293932952_8610603434917232640_n

Sara er 15 år, hun går på ungdomskolen og har opparbeidet seg et stort antall personer som følger henne i sosiale medier. De andre elevene på skolen har lagt merke til hva Sara har fått til, de oser av misunnelse, men istedenfor å spørre om suksessoppskriften har de bestemt seg for å mobbe henne og fryse henne ut som følge av detter isteden.

De er veldig flinke til å fortelle henne om alt de ikke liker, de påpeker utseende hennes og en dag treffer de henne så hardt med sine utspill. Hun raser ut av skolegården, løper hjem til huset hun bor i og plutselig har den vellykkede og ambisiøse jenta begynt å tvile på seg selv. Hun tar frem mobiltelefonen, åpner snapchat applikasjonen og starter å ta bilder av seg selv for å finne feilene de andre påpeker.

Alle bildene sletter hun etter å ha tatt dem, men da hun skal ta bilde av rumpa går det galt. For i det hun skal slette bildet, klarer hun å trykke på send og plutselig har alle hennes 3000 tilhengere fått et bilde av hennes rumpe. Hun er rask med å få slettet bildet fra snapchat, men allerede er det noen som har sett dette, flere har tatt skjermbilder og bildet av rumpa til Sara er nå i andres hender.


Vi ville finne ut hvor fort et bilde kunne spre seg!

Denne uken holdt jeg et foredrag for elevene ved Brunla ungdomsskole i Stavern, her skulle jeg fortelle om de positive og negative sidene ved sosiale medier. For det er liten tvil om at sosiale medier er kommet for å bli, så det at ungdommene lærer seg å bruke dette på en sunn og fornuftig måte er viktig, men dessverre er det mange ungdommer der ute som velger å bruke internett og sosiale medier til mobbing og uthenging av hverandre.

Foredraget ble tatt godt i mot av elevene, fra jeg entret klasserommet og til jeg var ferdig var det helt stille, man kunne enkelt ha hørt en knappenål falle i bakken og spørsmålene var også mange til temaene jeg tok opp. Det er ingen tvil om at dagens ungdom har god kontroll på sosiale medier, men barn er barn og ungdom er ungdom, vi er alle mennesker og alle kan gjøre feil, tabber eller lignende.

Så som en avslutning på foredraget tok vi sammen et bilde, dette ble lagt ut i sosiale medier for å finne ut hvor fort et bilde kunne spre seg. I løpet av to uker skal vi se hvor langt dette bilde kan nå i sosiale medier, men allerede etter tre dager ble vi enige om å komme med en midlertidig rapport på dette og det er den jeg skal gi dere her og nå!

Hele 13.500 ganger er dette bildet sett, det er delt nesten 175 ganger og det kommer til å bli mer! Hjelp oss å få frem budskapet til elevene ved å like, dele og kommentere innlegget på min facebook side!

Innlegget finner du HER!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *