SLIK ER LIVET SOM ADHD PAPPA

pappa

Veldig mange mennesker tror at det kun er barn som opplever ADHD som utfordrende. Selv fikk jeg diagnosen i en alder av 30 år, det vil si 9 måneder etter at min datter kom til verden. For meg har diagnosen vært veldig utfordrende, dels fordi det forventes at vi voksne skal takle dette på egenhånd, men aller mest fordi jeg har måttet bli kjent med meg selv helt på nytt. Men for barna sin del, vet jeg at det er mange fordeler ved å ha en forelder med ADHD, men det kan helt klart by på noen utfordringer også.

Alle barn ønsker foreldrenes fulle oppmerksomhet til enhver tid og jeg ønsker også å gi min datter denne oppmerksomheten. Men jeg lar meg alt for lett distrahere, av uviktige tanker i hodet mitt, som også ønsker den samme oppmerksomheten. Det kan være en meldingslyd på telefonen, det kan være en fugl utenfor vinduet eller noe så uviktig som at sokken min er tatt på vrang. Men i slike situasjoner fungerer hodet mitt, litt som et barn i godterihyllen på butikken. Det er så mye godt å velge imellom, men de klarer aldri å bestemme seg. Slike valg utsettes jeg for hele dagen, som følge av min ADHD diagnose.

Men det finnes flere ting som også kan være utfordrende, som for eksempel de gangene jeg mottar beskjeder fra barnehagen. Det kan være enkle beskjeder som at hun mangler skift, eller viktigere beskjeder som at det er sommeravslutning eller lignende. Min datter vil alltid ha en større mulighet til å gå glipp av disse avslutningene, ikke fordi jeg ikke lytter til beskjedene fra barnehagen, heller tvert imot. Men så fort jeg forlater barnehagen og begynner å tenke på hva vi skal ha til middag for eksempel, så er denne beskjeden allerede glemt. Apropos, skulle ikke vi vært på sommeravslutning i dag?

Et siste problem, er det å levere tidsnok i barnehagen. For selv om jeg i utgangspunktet gir meg selv god tid om morgenen, ender det alltid opp med at vi blir litt forsinket. For når klokken ringer og det er tid for å dra. Er det alltid noe som mangler, enten det er bilnøklene, mobiltelefonen eller skoene til Ynwa Sofie. Dermed hender det ofte at det blir litt stress og flere ganger er Ynwa Sofie levert i barnehagen uten jakke, sko eller smokken sin. Sånn er livet med en ADHD pappa, så det er bare å vende seg til det først som sist!

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 hendelser på “SLIK ER LIVET SOM ADHD PAPPA”

  1. Ikke bry deg om slike dårlige kommentarer. Jeg har også ADHD,og fikk min diagnose for 5 år siden. Den kan inneholde så mye, og det er kun proffesjonelle som kan gi diagnosen. La det fare forbi…. finnes nok av de som bare kan mene og kritisere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *