Vi bruker kun 500 kroner på mat i uken!

52297909_2082057948530553_6500906067373850624_n

Det finnes veldig mange ting vi nordmenn er gode på, men det er få ting vi er bedre til, enn å kose oss! Spesielt når det kommer til mat, er vi nordmenn fryktelig gode til å kose oss. Men er det mulig å spise sunt og godt, selv på et lavt budsjett? Svaret er like enkelt som det er genialt, for ja, det er fullt mulig å kose seg med et lavt matbudsjett.

Mye å spare på matbudsjettet.

Vi er en familie på fem, vi er to voksne og tre barn. Vi lever en hverdag som de aller fleste andre, men som jeg tidligere har fortalt, sliter jeg med noen økonomiske utfordringer. Derfor har vi sett oss nødt til å kutte der man kutte kan, det var da vi fant ut hvor mye man faktisk kan spare, kun ved å planlegge middagene for hele uken.

Vi visste at vi måtte spare inn penger på mat budsjettet, men allikevel ønsket vi ikke å la det gå utover kvaliteten på maten. Derfor har vi beholdt de sunne næringsstoffene som kroppen trenger, samtidig som vi har lagt opp til en meny som vi vet faller i smak hos barna. Tross disse kriteriene, havnet vi på et budsjett på utrolige 105 kroner i uken, per person.


Slik er menyen.

Mandag:

Spagetti og kjøttdeig, med fløtesaus og tomatpure.

Pris: 60 kroner.

Tirsdag:

Fiskepinner med potetstappe og grønnsaksblanding

Pris: 61 kroner.

Onsdag:

Kjøtt kaker med poteter og grønnsaksblanding.

Pris: 86 kroner

Torsdag:

Pannekaker

Pris: 40 kroner

Fredag

Nachos i ildfastform. Her trenger du kjøttdeig, tortillas, taco krydder, strø ost og rømme.

Pris: 100 kroner

Lørdag:

Hjemmelaget pizza. Her trenger du pizzabunn, pizza fyll blanding, kjøtt pølser, ost, tomatpure og pizza saus.

Pris

135 kroner

Søndag:

Pølselapskaus. Her trenger du kjøttpølser og lys lapskaus blanding

Pris: 45 kroner

Totalt ender vi da på 527 kroner, fordelt på fem personer. Det betyr at hver av oss har spist god middag, for kun 105 kroner i uken. Det viser at det er fullt mulig å kose seg, tross et lavt matbudsjett.

Hvor mye penger bruker du og din familie på mat i uken?

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 hendelser på “Vi bruker kun 500 kroner på mat i uken!”

  1. Dette er jo kun middager så vil tro at budsjettet er en del høyere enn 500? Regner med dere også spiser frokost, lunsj og kwells? + matpakker? Frukt og ellers litt mellommåltider. Alt dette klarer du neppe for 500 i uka 😉 Det å klare å lage middag for 100 kr pr dag, det er fult mulig, spesielt om man har mindre barn.

    1. Vi har selvfølgelig flere kostnader, disse kommer i et oppfølgings innlegg 🙂 Lage middag til 100 kroner er helt sikkert mulig, men vi er 5 personer, der to av barna er eldre og spiser en god del 🙂 Så fullt så lett er det ikke for oss, men mulig er det 🙂

  2. Dette er jo bra. Men jeg synes vel ikke det var så sundt som du skrev at det var?? Her er jo mye ferdigmat inkludert, og det er jo ikke så sundt? Og hvor mye bruker dere på mat til de andre måltidene? Altså hva blir det totale matbudsjettet lissom??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *