VELDIG MANGE GRUER SEG TIL SKOLESTART!

ringer

Jeg kunne høre lysbryteren klikke, lyset gikk med et av inne på soverommet. Mamma lukket døren etter seg og akkurat før den smatt igjen, kunne jeg høre henne si god natt. Jeg visste med en gang at dette ikke skulle bli en god natt. Denne kvelden hadde jeg gruet meg til i ukesvis, men nå var kvelden her og det var ingen vei tilbake. Jeg kjente sommerfuglene melde seg i magen, sommerfugler som jeg visste kom til å bli flaggermus i løpet av natten. Kvalmen presset seg på, jeg kjente meg tom for energi. Jeg håpet i det lengste at det dreide seg om sykdom, men innerst inne visste jeg at alt handlet om morgendagen. Nemlig første skoledag etter ferien.

Alle barn ser frem til skolestart med en form for spenning. Men så fort de møter igjen vennene sine, sklir de sakte men sikkert over til hverdagen igjen. Sånn var det ikke for min del, for jeg hadde ikke mange venner på skolen. De jeg hadde lekt med hele sommeren, var jeg ikke lenger god nok for, nå som ferien var over. Jeg husker jeg tenkte mye på det som liten, at den dagen jeg fikk barn, skulle det ikke lenger finnes mobbing. Det var hvert fall det jeg håpet. Men dessverre er vi ikke kommet noe lengre, for kampanjene som kjøres i skolene, fungerer ikke. Derfor forslår jeg at vi gjør noe som er enda enklere, noe som vi alle er lært opp til å gjøre.


Sørg for at alle får en god start på det nye skoleåret.

Dette er noen enkle tips du kan gi barna dine, slik at de kan sørge for at alle får en god skolestart. Det koster ikke mye, men det betyr så enormt mye.

1: Si hei til alle du møter første skoledag, selv om du ikke kjenner dem så godt.

2: Spør minst 3 personer du ikke snakker med til vanlig, om hvordan ferien deres har vært!

3: Smil til alle du møter første skoledag!

4: Spør en person i klassen, som du ikke leker med til vanlig. Om denne personen vil være med deg hjem etter skolen.


 

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 hendelser på “VELDIG MANGE GRUER SEG TIL SKOLESTART!”

  1. Hei, skolestart-bildet er min eiendom og det er her publisert uten tillatelse eller fordret vedlerlag. Jeg må derfor be om at bildet slettes (både fra artikkel og server) eller at det gjøres opp for bruken.

    Mvh, Robin Lund
    robinlund.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *