DET ER FLAUT Å BRUKE REFLEKS!

refleks hedder

Fremdeles er det mange som er for «kule» til å bruke refleks når de ferdes langs veien. På en måte kan man forstå dem også, for tenk hvor flaut det er om man blir påkjørt da. Da vil alle nødetatene som ankommer se deg i en veldig sårbar situasjon, ikke fordi du ligger og kjemper for livet. Nei, heller fordi de ser at du som voksen person har på deg en refleks vest. Nei, vet du hva. Jeg dør heller, enn at noen skulle sett meg i en refleks vest langs veien.

Nei vet du hva, jeg klarer ikke lenger å spille en motstander av refleks. Jeg klarer ikke på noen måte å sette meg inn i deres tankegang, når de faktisk forlater hjemmet i mørket uten refleks eller refleks vest. Du må gjerne kalle meg lat, for jeg kjører stort sett bil hvor hen jeg ferdes. Det er kanskje sjokkerende nok for mange, men det som virkelig sjokkerer meg er bruken av refleks her i landet. Den er i beste fall, utrolig dårlig.


Nå skal jeg være forsiktig med å greie alle under en kam, for sannheten er at veldig mange er flinke til å bruke refleks her i landet. Men dessverre er det enda flere som er for «kule» til å bruke refleks. Jeg ser det hver eneste dag jeg er ute og kjører. Barn på vei til skolen, voksne på vei til jobb og i noen tilfeller pensjonister på vei til byens cafe. Flertallet av disse beveger seg ut, uten å i det hele tatt skjemmes over å ikke ha refleks.

Jeg som bilist, er rett og slett livredd for å bli drapsmann. Det er kun snakk om sekunder, før ulykken er et faktum. For på den tiden av året vi nå befinner oss, er det utrolig vanskelig å se en mørkkledd person langs veien uten refleks. Når man til slutt får øye på dem. kan det allerede være for sent. Dette må vi få en slutt på og det er ingen andre enn oss selv som kan gjøre noe med dette.

Vi er nødt til å passe på at barna bruker refleks, vi må selv gå frem som forbilder og det er faktisk lov til å stoppe de som ikke bruker refleks å si ifra!

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *