ER VI FORELDRE BLITT FOR OPPTATTE AV HVA ALLE ANDRE TENKER OM OSS?

fire

Gjennom årenes løp har det vært mange meninger om hvordan man skal oppdra et barn. Vi trenger ikke skru tiden alt for langt tilbake, før vi fant ris på rompa som en passende konsekvens for barna. Snakker man om ris på rompa i 2019, vil man få stygge blikk. Noen ville også dratt det enda lenger, ved å levere inn en anmeldelse mot de som praktiserer slike konsekvenser. For ser man denne konsekvensen opp mot det som praktiseres i dag, er vi milevis unna.

Jeg mener på ingen måte at vi skal innføre ris på rompa som en konsekvens, men jeg mener at dagens foreldre er blitt for snille. Vi tørr ikke lenger å kjefte på barna våre, i redsel for hva andre skal tenke om oss. Alt skal være så pedagogisk riktig nå for tiden. Man skal snakke med rolig med tydelig stemme og man skal vise forståelse for at barna har gjort det de har gjort. Deretter skal man forklare barnet hvorfor dette var feil og håpe på at dette sitter til neste gang.


Da jeg var ung, var det god gammeldags kjeft som gjaldt. Det var det som måtte til for at vi skulle forstå. Vi trengte ikke ris på rompa for å forstå, men vi trengte en klar og tydelig stemme som kjeftet litt. Gjerne etterfulgt av at de ikke var sinna, de var bare veldig, veldig skuffet. Det gjorde vondt, men vi forstod at det vi gjorde var feil. Hva var det som var galt med denne formen for oppdragelse? Det har tross alt blitt mennesker av min generasjon også.

Min generasjon er nå blitt dagens foreldregenerasjon. Jeg tror mange har en mening om hvordan de vil oppdra sitt eget barn, men de er for redd for hva alle andre skal tenke. Det er heller ikke så rart, for det finnes mange mennesker der ute som tror de kan alt om det å være forelder. De sitter gjerne i en mørk kjellerstue, med et lite tastatur foran seg og med et navneskilt som lyder: Mammapolitiet. Dette er vel utdannede mennesker, som kan alt om det å oppdra et barn. I hvert fall tror de det selv.

Jeg mener at vi ikke trenger en felles norm for hvordan man oppdrar et barn, jeg mener vi alle skal ha rett til å gjøre det på vår måte. For selv om jeg syntes at dagens foreldregenerasjon er litt pysete, er det helt sikkert andre som mener noe annet. Det syntes jeg er helt greit. Det viktigste er at du gjør det som føles rett for deg, da vil også barnet ditt få det mye bedre. Så ikke la usikkerheten mammapolitiet forsøker å spre, skremme deg! Du er mer enn god nok som forelder, akkurat som du er!

Syntes du at vi foreldre er for opptatt av hva alle andre tenker om oss?


 

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 hendelser på “ER VI FORELDRE BLITT FOR OPPTATTE AV HVA ALLE ANDRE TENKER OM OSS?”

  1. Jeg tror faktisk det er mye bedre å snakke rolig og forklare hvorfor barnet ikke kan ha den oppførselen eller gjøre det han gjør.Før i tiden fikk vi ris og kjeft .Sjelden noen forklaring..Å det har ikke akkurat vært til det beste for meg. Derimot dagens unge er utrolig flinke til å forklare barna sine hva de gjøe galt og hvorfor.Det skaper en forutsigbarhet og barna blir gladere av det 🙂

  2. Ciaran & Ciara Cassidy

    Hei vi 2 heter Ciaran & Ciara Cassidy. Vi er en gutt og ei jente på 16 år. Vi 2 er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Vi mener at det beste er å snakke rolig med barna, og være tydelig men bestemt når de ikke oppfører seg bra. Og kjefte og skrike gjør alt bare verre, spesielt når barna blir tenåringer. Hvis foreldra er sinna og kjefter og skriker til barna, da blir barna eller tenåringene sinna og kjefter og skriker tilbake til foreldra. Og da blir det dårlig stemning i hjemmet. Og foreldra og barna får et mye dårligere forhold til hverandre. Derfor mener vi 2 at det beste er at foreldre og barn snakker rolig og saklig med hverandre. Hilsen Ciaran & Ciara Cassidy. Vi 2 er en gutt og ei jente på 16 år. Vi er bror og søster, tvillinger og bestevenner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *