HAR DU ERFARING MED SKREKKUTBRUDD HOS BARN PÅ NATTEN?

kent

Jeg tørr å mene at vi har vært veldig bortskjemte, når det kommer til barn og søvn. Vi har hatt barn som stort sett har sovet igjennom natten, selvfølgelig med noen unntak. Men i forhold til hva andre opplever, må jeg si at vi har vært heldige. Men de siste dagene har ting snudd, de rolige nettene har blitt til det stikk motsatte. Det er litt som å plutselig bli kastet inn i en rolle på en skrekk film, der du blir jaktet av intense monstre utenfor eget hjem.

Det startet som regel med et intenst hyl, du kan høre det på stemmen hennes at hun er livredd. Når vi kommer inn på rommet, kan man tydelig se redselen i øynene hennes. Hun fantaserer, ser mennesker rundt seg hele tiden. Verst er det når hun kaster hodet rundt og føler at noen er bak henne. Verken jeg eller min samboer er veldig glad i mørket, vi er begge litt småredde etter en episode av Åndenes Makt. Men dette er mye mer skremmende, enn Lilli Bendriss og trommene.

Det kan være mareritt, men hun har også smerter. Hun virker til å ha vondt i det ene beinet, noe som har fått oss til å tenke på vokse smerter. Men skal man tro internettet, er det litt tidlig for vår datter. Det betyr allikevel ikke at det er utelukket. Vi har også vært inne på en annen tanke, nemlig endringer i rutiner. For nå som jeg har ny jobb, jobber jeg mye mer kvelder og helger. Dette er hun ikke vant til, da hun alltid har hatt pappa hjemme. Men uansett hva det kan være, vil vi høre om noen har opplevd det samme. Vi ønsker kun det beste for vår datter og deres tips og råd kan være verdifulle.

På forhånd takk!

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

6 hendelser på “HAR DU ERFARING MED SKREKKUTBRUDD HOS BARN PÅ NATTEN?”

 1. Det kan være et skudd i blinde. Men Pandas eller Pans. Det er en diagnose som i de fleste tilfeller trigges av en streptokokkinfeksjon. NRK Brennpunkt hadde en dokumentar om dette, med tittelen «Mitt Monster». Håper det går over for den lilles (og deres) del. Og at det er noe helt annet.

 2. Hei. Uff stakkar lille og dere også.
  Jeg vet ikke om dette kan hjelpe men here it comes.
  Lillebroren min skreik så og si hver natt da han var liten. Legene mente dette var kun mareritt. Han ble født syk og var igjennom mye vondt. Flere operasjoner og over 100 innleggelse det første året. Men dette viste seg å være noe helt annet. Smertene kom av at en nerve i ryggraden var grodd fast i en cyste. Så han måtte opereres for å ikke bli lam.
  Det gikk greit,han er voksen nå,grodd fast igjen men de venter med å operere siden det er stabilt nå.

  Som sagt ikke mening å skremme og dette er nok ikke tilfelle her,men foreldre vet som regel best og kjenner på seg når noe ikke stemmer. Håper dere finner ut av det og kanskje det bare er et lite mareritt. Lykke til.

  1. Tusen takk for tips og at du deler dine erfaringer rundt dette. Håper ikke dette har noen sammenheng med hva min datter opplever 🙂

 3. Det er noe som heter nattskrekk.. ofte så er de forvirret, hyler, går i søvne etc Det er ikke farlig, men ubehagelig.. de vokner ofte et par timer etter at de hat sovnet..
  Pjokken vår hadde det en periode, og vi fant ut at det skjedde om han var for varm. Sikkert mange variantet…
  Bare vær der og Tryg henne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *