Jeg fikk sjokkbeskjed av legen..

sjokk2

Jeg hadde mitt første møte med ADHD i skolegården på barneskolen, da ble jeg forskrekket vitne til at en elev sparket og slo en av lærerne i friminuttet! Jeg hadde tidligere sett den samme eleven kaste stoler etter medelever i klasserommet, men denne gangen hadde det gått for langt og for første gang valgte skolen å sette ord på handlingene til denne gutten. Et ord på fire bokstaver, nemlig ADHD!

Dette var første gang jeg hørte om ADHD, dette satte på en måte standarden for min oppfattelse av denne diagnosen. Jeg har alltid trodd at ADHD var et ord man brukte for en person som ikke klarte å takle sinne sitt, en person som kastet stoler rundt seg i affekt eller en person som slår løs på helt tilfeldige mennesker ute på gaten. Så da jeg fikk diagnosen ADHD for to uker siden, må jeg innrømme at sjokket nok var større hos meg enn hos de rundt meg.


Hvordan kunne jeg leve i 30 år med en diagnose jeg ikke visste om? For selv om jeg ikke fikk påvist ADHD før i voksen alder, mener de altså at dette er noe som har fulgt meg gjennom hele oppveksten! Jeg slet virkelig med å forstå at jeg kunne ha denne diagnosen, jeg hadde aldri slått tilfeldig forbipasserende eller kastet stoler rundt i en forsamling, så hvordan kunne jeg da ha ADHD?

Jeg har blitt fortalt at det finnes flere aspekter i forbindelse med ADHD, der konsentrasjon er et av disse og der kan jeg nok kjenne meg mer igjen enn i de andre aspektene. Så derfor sitter jeg nå her og forsøker å finne ut litt mer om hvem jeg er, det høres nok litt rart ut for en mann på min alder, men sannheten er den at jeg må lære meg selv å kjenne helt på nytt. Jeg er nødt til å finne ut mer om denne diagnosen, men hvordan skal jeg gå frem?

For det er ikke bare, bare for en kar som meg som ikke klarer å konsentrere seg i mer enn et minutt av gangen dersom ting er kjedelig, derfor har det vært vanskelig å sette seg ned å lese om denne diagnosen for å finne ut mer. Derfor håper jeg at det er noen der ute som kan gi meg noen gode tips eller råd i denne situasjonen, hvordan jeg kan gå frem eller hvordan man enklest mulig kan leve meg dette.

Gi meg gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet om du har noen tips eller råd!

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

6 hendelser på “Jeg fikk sjokkbeskjed av legen..”

 1. Hei, jeg fikk min diagnose som 26 åring, ikke som et sjokk, men allikevel mange ting som satt seg på plass.. Hvorfor jeg som sliten ikke klarte konsentrere meg som andre, jeg gikk lange turer i skogen bare for å være for meg selv.
  Idag hjelper musikken meg mye. Jeg er ikke en sint person, helt motsatt egentlig.. Veldig humørspreder, men samtidig så blir vi med Adhd veldig følsomme noe vi ikke alltid kan styre. Men når vi først elsker noen så elsker vi av Hele vårt hjerte!
  Det jeg sliter med idag er konsentrasjonen, alle antenne er ute samtidig og jeg tar til meg alt og blir veldig sliten, men ikke lik linje som andre. Kan forklare mye mer, men da skriver jeg så mye så bare spør i mailen eller noe så skal jeg forklare mer da jeg har en del erfaring som mamma til en med adhd også og jobber med barn/ungdom med diagnosen.

  1. Takk for en veldig fin tilbakemelding. Jeg kjenner meg litt igjen i det du skriver da ikke jeg heller har så mye sinne i kroppen, jeg føler jeg klarer å kontrollere sinne i stor grad nå. Men konsentrasjonen er nok det jeg sliter mest med også, har gått glipp av mye som følge av konsentrasjonen.

   Takker for det, jeg kommer sikkert til å få noen spørsmål etterhvert og da kan det hende det kommer en mail i din retning 🙂

   Takk igjen 😀

 2. Jeg har ikke ADHD, men vil vel tro at legen bør kunne stille med mer relevant informasjon? Vil tro det finnes noen interesseorganisasjon eller noe slikt for folk med ADHD, der vil jeg også tro det er mulig å både få mye informasjon og komme i prat med likesinnede 🙂

 3. ADHD er faktisk noe som er medfødt, men som noen kan få påvist i seinere tid. Har selv dette, nå i mindre grad og går ikke lenger på medisiner for dette. Anbefaler å søke opp mer om adhd dersom det er noe du lurer på eller eventuelt kontakt noen som veit mye om akkurat dette. Adhd kan by på en del utfordringer i hverdagen og det kan være mer enn bare et problem med sinnet. Veit at mange mener at det bare handler om sinne og hyperaktivitet, men det er så mye mer. I enkelte tilfeller handler det om å bruke tid på å lære seg noe og vanskeligheter med å huske ting. Søkte på adhd på wikipedia for noen år siden på den tiden stod det en del om det der

  1. Takk for tipset, jeg skal lese meg litt mer opp på ADHD, det trengs for å forstå meg selv enda bedre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *