ER DET VI FORELDRENE, SOM SKAPER FERIEPRESSET?

65386838_332192024339138_3385805242938425344_n

Skoleklokken ringer for siste gang dette skoleåret, ut av skolen stormer glade barn. Med seg har de en tom ransel på ryggen og et par poser med gjenglemt tøy. Endelig fikk vi kontroll på den regnbuksa vi trodde de hadde mistet, men vi håper i det lengste at vi skal slippe å få bruk for den i sommerferien. Vel hjemme kaster de fra seg ranselen, denne gang inne i boden. For skole er det siste de skal tenke på, de to neste månedene. Men hva er egentlig planene for ferien? Det lurer hvert fall vi foreldrene på.

For barna handler sommerferien om fri fra skolen, endelig kan de være lenger oppe en de får lov til i skoleåret. De ønsker fortsatt å leke med klassekameratene, men de gjør det aller helst utenfor skolegården, nå som det er ferie. Ikke en eneste gang har de spurt hva vi skal i ferien, ikke det at vi har så mye planer heller. For i og med at det kommer ei ny jente til verden i sommer, har vi mer enn nok å styre med i ferien. Ikke har vi all verden å rutte med heller, men det viktigste er å gjøre det beste ut av situasjonen.

På dag to av sommerferien, var det tid for leggetid. Da kunne sønnen i huset fortelle oss det, at han ønsket at årets ferie skulle være som den første dagen i ferien. Han ønsket ikke å gjøre noe annet, enn det han hadde gjort denne dagen. Nemlig å være med venner, spille fotball og ikke minst dra på oppdagelsesreise med sparkesykkelen i nærområdet. Det sier litt om hvem som skaper det feriepresset alle snakker om, for man trenger ikke til Maldivene for å skape ferieminner. Det holder med en lekeplass.

Det er vi foreldre som lager dette presset, vi føler at vi må gi barna våre opplevelser i ferien. Men hva slags opplevelser ønsker egentlig barna? Det eneste de krever er at foreldrene er rundt det, at de får leke med venner og ikke minst får ha litt mer frihet i hverdagen. De må ikke til Disneyland for å oppleve dette, det holder i massevis med en telttur i hagen. Vi er nødt til å senke skuldrene, ferien er til for å slappe av, til å gi oss ekstra tid med familien og den tilbringer jeg heller i hagen, enn på en flyplass.

Er du berørt av feriepresset?

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *