Jeg er blitt frarøvet min pappapermisjon!

hedder

Jeg hadde virkelig sett frem til å tilbringe verdifull tid med min datter under min pappapermisjon, derfor var sjokket stort når NAV kunne fortelle meg at jeg var for sent ute med søknaden. Derfor sitter jeg nå slukøret igjen uten mulighet til å ta ut min pappapermisjon og det på tross av at jeg har vært i kontakt med NAV flere ganger for å forsikre meg om at informasjonen jeg fikk var riktig. Derfor spør jeg meg selv, er virkelig systemet så innviklet at selv de ansatte i Nav skjønner hvordan det fungerer?

Jeg er fullt klar over at informasjon som gis kan misforstås, jeg har en diagnose som heter ADHD og vet derfor alt om hvor vanskelig det kan være å ta innover seg informasjon. Som om ikke det var nok er jeg også mann, noe som kan medføre litt av de samme symptomene. Derfor var jeg raskt ute med å forhøre meg om pappapermisjonen, ikke nok med det, jeg kontaktet dem også flere ganger for å forsikre meg om at informasjonen var riktig. Allikevel sitter jeg nå igjen uten mulighet til pappapermisjon.

Jeg har snakket med NAV minst fem ganger om dette på telefonen og gjentatte ganger har jeg fått beskjeden om at far, altså meg, ikke kunne ta ut permisjon, før min samboer var ferdig med sin permisjon. Det var informasjon jeg kjente litt til fra før, men det var ingen som fortalte meg at søknad om foreldrepenger for far, må sendes inn før mors permisjon er ferdig. Dermed har vi roten til problemet allerede der, for dette er informasjon jeg mener en NAV ansatt må kunne gi, når jeg gjentatte ganger spør om dette.


Men når NAV da i ettertid sier at regelverket for fedrekvoten er for komplisert til at de kan informere søkerne om det, da mener jeg at regelverket burde forenkles. For om dette regelverket er for komplisert for dere som jobber med dette, hvordan tror dere det er for oss fedre som ikke jobber med dette? Jeg mener at informasjonen burde være tydeligere fra NAV sin side, informasjon om pappapermisjon burde sendes ut til alle nybakte fedre og om ikke hele regelverket, så i hvert fall det mest elementære.

I fare for at jeg var den eneste som ikke hadde fått med meg informasjonen om dette, tok jeg et raskt søk på internett for å finne ut om det kun var jeg som var problemet. Dessverre viser det seg at dette er en gjenganger og for noen har dette medført store økonomiske problemer. Derfor mener jeg det er på plass med en debatt rundt fedrekvoten som det så fint heter, vi må få et klart regelverk rundt dette som er enkelt å forstå for alle. Det kan ikke være som i dag, der selv ikke de som jobber med dette forstår.

Pappapermisjon skal være noe fint og flott, det skal være en fin mulighet for far til å knytte bånd med sitt barn og dette burde ikke stoppes av søknadsfrister og dårlig informasjon. Jeg føler rett og slett at jeg er blitt frarøvet min pappapermisjon, jeg føler meg sviktet av et system som burde fungere og derfor er jeg villig til å kjempe en hard kamp for fedrenes rettigheter.

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *