HURRA FOR DEG; SUPERSPAREREN!

kent

Jeg kjenner rett og slett at jeg blir provosert, her jeg sitter med morgenkaffen i vrangstrupen. Jeg har nettopp sett innslaget av «superspareren» på God Morgen Norge. Der programlederne avslutter med at de er veldig inspirert, må jeg si at jeg sjeldent har vært mer demotivert. For her forteller «Superspareren» sin solskinnshistorie, om et liv blottet for utfordringer og motgang. Samtidig som hun deler sine beste sparetips, som man har hørt fra andre siden den dagen man ble født.

Jeg er nok en del av majoriteten her i Norge, de som sitter og gruer seg til denne tiden av året. For gjennom et helt år har vi kjempet for å få endene til å møtes, men nå som julen kommer ser vi ikke at regnestykket kan gå opp. Derfor er det mange av oss som må ty til kreditt. Da finner jeg det lite motiverende, å høre på hun som har spart siden hun fikk lørdagsgodt som liten jente. Hun som i dag sitter med en villa til 14 millioner kroner, pluss tre leiligheter som er nedbetalt.

Først og fremst, gratulerer så mye til deg. Man kan ikke si annet enn du har vært heldig, i hvert fall slik jeg tolker din historie. For slik du fremstår på TV, er du tydeligvis helt alene om dette. Det nevnes ikke noe om en samboer eller ektefelle og det nevnes ikke om du har barn eller ikke. Dette gjør det nok enda vanskeligere å vite hvilken gruppe du ønsker å nå, når du går ut med et mål om å spare 350.000 kroner i året. Noe som for meg er helt urealistisk.

Jeg tar gjerne selvkritikk på mitt forbruk opp igjennom, jeg har aldri vært noen supersparer. Jeg har allikevel som du sier, forsøkt å spare litt hver eneste måned. Men der stopper også likheten med din historie. Du forteller oss at du har hatt en inntekt på 30.000 kroner utbetalt i måneden, noe som ikke er veldig langt over gjennomsnittet i Norge. Men av disse 30.000 kronene, så sparer altså du over 20.000 i måneden. Noe som tilsvarer at du har rundt 10.000 til bruk hver måned.

Det at du er gjeldfri, hjelper selvfølgelig på. Men om jeg skal bruke meg selv som eksempel igjen, kan jeg også skimte med enn lønn som ligner din. Forskjellen er bare det at, etter at mine faste utgifter har gått ut av konto, så sitter jeg igjen med toppen 7.000 kroner. Det er kun litt under det du har igjen etter å ha spart. Men så kommer utgiftene til mat, klær og alt annet som vi må ha. Dette forteller du ingen ting om i intervjuet, men hvor får du penger til dine faste utgifter?

Du er som sagt gjeldfri. Men når du eier tre leiligheter og et hus, da regner jeg med at også du har utgifter som følge av dette. Det være seg kommunale avgifter, strøm og lignende. Hvordan dekker du dette? Jeg syntes det er flott for deg at du har lykkes, men historien du forteller på tv forteller oss ingenting om hvordan. Det er kun et fåtall som kan kjenne seg igjen i det du sier, ikke alle oss andre som har forsøkt å spare 1% av lønnen igjennom all tid.

Jeg har i hvert fall ikke tre leiligheter og en villa til 14 millioner.

Les også disse innleggene:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 hendelser på “HURRA FOR DEG; SUPERSPAREREN!”

  1. Kjente meg også provosert av denne.. skulle jeg ha spart 350 000kr i året hadde det bare vært noen småpenger igjen å leve for. Til tross for at jeg jobber i full stilling.. Det er ikke alle som tjener like godt, skal de komme med sparetips burde det være til oss vanlige folk som kunne trenge litt mer til overs, ikke til de som dropper å kjøpe seg kaffe og frokost på starbucks på tur til jobb, for de har nokk penger..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *